Tarsus’ta öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkilerken yağmur sularının oluşturduğu sel, 2 yıldan beri restorasyonu devam eden Hz. Danyal'in (as) kabrini bastı.

Şiddetli yağış ile şişen kanallardaki suyun, restorasyonu devam eden Hz. Danyal'in (as) kabrinin bulunduğu alana bir anda doluştuğunu söyleyen ziyaretçilerden İsmail Yılmaz, “Ben ve arkadaşlarım şehir dışından burayı ziyaret için geldik.

Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. Yağmur suları bir anda kanalları patlatarak Hz. Danyal'ın (as) ve diğer mezarların bulunduğu alanları sular altında bıraktı.

Defalarca yetkilileri aramamıza rağmen zamanında gelmediler. Burası 2 yıldan beridir bu şekilde ağır şekilde ilerliyor ve her yağmurda buralar maalesef sular altında kalıyor.

Su yüksekliği yaklaşık olarak 6-7 metreyi buldu. Yağmurun durmasının ardından yetkililer geldi.

Eğer bu yağmur 2 saat daha yağsaydı buralar tanınmaz hale gelirdi. Yetkililerden isteğimiz bu restorasyonun hızlandırılmasıdır” dedi.

Hz. Danyal'in (as) ve tarihi kabirlerin bulunduğu alan şiddetli yağmurun şişirdiği kanal suları ile dolarken, sular Tarsus Belediyesi Kanalizasyon Drenaj İşlerine bağlı ekipler tarafından sondaj ile boşaltılmaya çalışıldı.