Tarsus'ta polisin Cono aşiretine yönelik operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, gazetecilere sözlü saldırıda bulundu.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cono aşireti üyelerinin yoğun olarak yaşadığı Barbaros Mahallesi'ne 21 Aralık 2009 Pazartesi günü saat 04.00 sıralarında operasyon yaptı.

Mersin'den özel harekatçıların da katıldığı baskına uykuda yakalanan Cono aşireti üyeleri, neye uğradıklarını şaşırdı. Barbaros Mahallesi'ni ablukaya alan polis, operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde ile çalıntı olduğu değerlendirilen malzemeler ele geçirdi.

Operasyon sonucu Tarsus'ta Uyuşturucu Madde ticaretini önleme ve kullanımı en aza indirme, uyuşturucu ticaretini meslek haline getirmiş olan A. K., H. K.,M.K., B. Y., K. Y., K.Z., G. Y., E.G., Ç. Y., S. I., F.T., T. G., ve Ç.Y., isimli 15 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda toplam 2 Kilo 615 Gram esrar maddesi ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulunarak el konulmuş, şüpheli şahıslar Adli mercilere sevk edildiği belirtildi.

Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 12'si adli makamlarca Tutuklanarak Tarsus Kapalı Cezaevine teslim edildi.