Tarsus tarihinin en büyük ihalesi olma özelliğini taşıyan ve Türk-Alman ekonomik işbirliği kapsamında Alman hükümetinin resmi finans kuruluşu KFW tarafından kredilendirilen Tarsus Atık Su Arıtma Tesis inşaatının ihalesi, belediye encümeni ve basın huzurunda yapıldı.

Daha önce bu konuda açılan ve 22 firmadan oluşan konsorsiyumun ön yeterlilik aldığı değerlendirme sonucu 7 firma yeterliliğe layık görülmüştü. 7 firmanın teklif verdiği ancak 6 firma temsilcisinin katılarak ekonomik tekliflerin açıldığı toplantıda, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açış konuşması yaparak ihale ve proje hakkında bilgi verdi.

İhale teklifleri açılan projenin, atık su arıtma tesisinin yapımını kapsadığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ihaleye verilen tekliflerin bir ay içerisinde ancak değerlendirilebileceğini açıkladı.

Avrupa yatırım bankasından alınacak kredi ile yapılacak altyapı inşaatının ihalesinin başladığını hatırlatan Kocamaz, sonuçların kısa zamanda kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.