Tarsusta Hizbullah Terör Örgütü'ne yönelik çalışmalarda, örgüt üyesi olduğu öne sürülen 12 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre TEM (Terörle Mücadele) Büro Amirliği'nce alınan ihbarların değerlendirilmesi sonucu, yasa dışı Hizbullah örgütü adına camilerde ders veren, örgütün propagandasını yaptıkları belirlenen 12 kişi yakalandı.

Yapılan açıklamada, yakalanan 12 kişinin arasında, örgütün üst düzey yöneticilerine öz geçmiş raporları veren, örgütün siyasi ve askeri kanadında yer alarak faaliyetler gösteren, örgüt adına kendilerine karşı gelenleri evlerinden ve bulundukları yerden kaçırıp sorgulayanları evinde barındıran, örgüt hizmetlerinde kullanılmak üzere sığınak yapılmasına yardımcı olan ve yer temin edenlerin de bulunduğu bildirildi.

Emniyet müdürlüğünde suçlarını itiraf eden ve örgüt merkezindeki bilgisayar dökümlerinde örgüte hitaben yazılmış özgeçmiş raporları ele geçirilen toplam 12 kişi mahkemeye sevkedildi.

Gözaltına alınan örgüt üyelerinin isimleri ise şöyle: E.K. (30), K.Ö.(39), T.A (30), M.E.O. (33), Y.B. (24), M.A (40), O.K (19), A.B. (21), İ.K. (27), M.K. (47) ve M.O. (21).