Önceki yıllarda Anıtkabir'de, geçen yıl da Şanlıurfa'da meydana gelen meczup olayı, bu yıl Tarsusta yaşandı.

Tarsus'da, Recai G. isimli bir meczup, Atatürk'ü anma töreninde sirenler çalındıktan sonra bir anda güvenlik güçlerinin gözü önünde protokola doğru koşarak,"Lailahe İllallah. Puta tapmayın" diye bağırdı.

10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri Tarsus'ta saygı duruşu ile başladı. Bütün sirenlerin çalınmasından sonra bir anda Ankara'nın Keskin ilçesi nüfusuna kayıtlı Recai G. (32) isimli bir meczup, elinde Kur'an-ı Kerim'le protokolün olduğu yöne koşarak,"Puta tapmayın.

Lailahe İllallah Muhammedün Resulullah" diye bağırmaya başladı. Kısa sürede güvenlik güçleri ve öğretmenler tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilen Recai G. öğretmenlerin yumruk ve tokatları arasında bir pastaneye kapatılarak polise teslim edildi. Daha sonra polis otosuna bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılan meczup, linç olmaktan güçlükle kurtarıldı.

Olaylardan sonra anma törenlerine İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi. Törende konuşan Tarsus Kaymakamı Ali Ülger, Atatürk'ün çağın dehası olduğunu anlattı. Ülger, oldukça hiddetli şekilde meczuba öfkesini dile getirerek, "Hayasız adam. Bunlar kendilerini ne zannediyorlar" dedi.

Bu arada, protokol mensupları duydukları üzüntüyü ifade ederken, öğrenciler, "Türkiye laiktir laik kalacak" diye slogan attılar.

MECZUP ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞIYOR

Meczup olayı üzerine Tarsus'a gelen İçel Valisi Şenol Engin, yetkililerden bilgi alarak durum değerlendirmesi yaptı. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Vali Engin, meczup Recai G.nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO İşletmesi'nde çalıştığının belirlendiğini açıkladı. Vali Engin, Recai G.'in Ankara, Şanlıurfa ve Hatay'da ortaya çıkan meczupların arkadaşı olduğunu sözlerine ekledi.