Tarsus Barosu'na kayıtlı 9 avukatın çektiği fotoğraflardan oluşan, ''Avukat'ın gözünden hayat'' adlı fotoğraf sergisi törenle açıldı.

Mersin Baro Başkanı Hulki Özel, Mehmet Bal Resim Galerisi'nde fotoğraf ve sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışında yaptığı konuşmada, Avukatların hukuk işlerinin dışında sanata karşı duyarlılıklarının da bir göstergesi olan fotoğraf sergisinde birbirinden güzel fotoğrafların yeraldığını belirterek, sergide fotoğrafı bulunan avukat arkadaşlarını kutladı.

Mersin Barosu Tarsus temsilcisi olan Ozan Varal da, 59 adet fotoğrafın yeraldığı serginin büyük bir titizlikle hazırlandığını söyledi.

Sanatın insanlar arasında bağları güçlendirecek, insanları birbirine bağlayacak, onlara ortak bir geçmişin ve ortak bir geleceğin sorumluları olduklarını duyuracak tek ortam olduğunu belirten Varal, ''Bundan dolayı adalete yönelmiş toplumsal yaşam düzeni olarak tanımladığımız hukuk kavramı ile de örtüşmektedir.

Bu nedenle sergimizin üst konu başlığını, ''Hukuk güzel bir sanattır'' olarak belirledik. Fotoğraf sanatı, perspektifle, ışıkla, kompozisyonla, objektifle, açılarla fotoğrafçının vermek istediği anlamda karşımıza çıkar. Aklın, gözün, yüreğin birleştiği andır fotoğraf.

Fotoğrafla yaşamın anlamını kavramak, dünyayı anlamlı kılmak, o anı ölümsüz kılmak isteriz. Her fotoğraf karesinin bir öyküsü, her fotoğrafçının da anlatacak bir hikayesi vardır'' dedi.

Sergiye Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Ağır Ceza Reisi Salih Kaya, Emniyet Müdür yardımcısı İbrahim Işıklı, CHP ilçe Başkanı Mehmet Özel, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Çolak, Avukatlar ve fotoğraf severler katıldı.

Sergide Aliye Özcan, Ayşe Çalık Bostancı, Banu Levent, Duran Küçüköner, İrem Yarpuz, Nuran Yetkin Arıkan, Ozan Varal, Tülay Sevgi Can ve Ünzile Küçüköner'in fotoğrafları bulunuyor. Sergi 12 Nisan tarihine kadar açık kalacak.