Tarsus Ziraat Odası ve MDS Eğitim Danışmanlık firmasının işbirliği ile yaş sebze ve meyve üreticisine yönelik daha kaliteli ve doğal ortamlarda ürün yetiştirme program çalışması başlatıldı.

EUROGAP adıyla düzenlenen proje çiftçi eğitimi esas alıyor. Projenin amacı yaş meyve sebze ürünlerinin Avrupa pazarına girişini kolaylaştırmak.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise proje sayesinde Türkiye AB'ye girmeden, Türk çiftçisinin Avrupa'ya gireceğini kaydetti. Ergezer, ""Biz her zaman çiftçimize destek oluyoruz.

Bu proje ekonomimize çok şey kazandıracak. Çiftçilerimizin narenciye bahçelerine TSE belgesi alacağız. Bu sayede ürünlerimiz Avrupa'ya kontrolsüz bir şekilde girecek"" diye konuştu.

Tarsus'da Ziraat Odası Başkanlığı ve MDS Eğitim Danışmanlık firmasının işbirliği ile yaş sebze ve meyve üreticisinin daha kaliteli ve doğal ortamlarda ürün yetiştirerek Avrupa pazarına ihraç etmek için EUROGAP adıyla geniş kapsamlı bir program çalışması başlatıldı.  

Proje kapsamında Tarsus'taki yaş sebze ve meyve üreticisi, Avrupa'ya açılması için eğitilecek ve bu eğitim sonunda ise başarılı olan üreticilere sertifika verilecek.  MDS Eğitim Danışmanlık Genel Müdürü Kimya Mühendisi Canan Sezer, Ege ve Antalya yöresinde sürdürdükleri ve Çukurova bölgesinde de uygulamaya koydukları EUROGAP projesi ile yaş sebze ve meyve üreticisini eğiteceklerini ve verecekleri sertifika ile çiftçinin yetiştirdiği ürünleri Avrupa'ya kolay bir şekilde ihraç edebileceğini kaydetti.

Sezer, "Üreticinin yetiştirdiği ürününü oluşturacağımız laboratuvar ortamında kontrol altına alıp toprak analizini yapacağız. Çiftçimiz bu sayede hem bilgi olarak gelişecek hem de maddi olarak da kalkınacaktır. Bu proje çiftçimizin can damarı olacaktır.

Gerek kırsal alanda, gerekse ova kesiminde tarımla uğraşan çiftçilerimiz ortak bir çalışma içine girerek yaş sebze ve meyve üretiminde kaliteyi yakalayacaklar. Avrupa şartlarında yetiştireceğimiz ürünler rahat bir şekilde ihraç edilecek. Bu proje hayata geçirildiği zaman Tarsuslu çiftçiler Avrupa düzeyinde bir çiftçi olacak" dedi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ise proje sayesinde Türkiye AB'ye girmeden, Türk çiftçisinin Avrupa'ya gireceğini kaydetti. Ergezer, "Biz her zaman çiftçimize destek oluyoruz.

Bu proje ekonomimize çok şey kazandıracak. Çiftçilerimizin narenciye bahçelerine TSE belgesi alacağız. Bu sayede ürünlerimiz Avrupa'ya kontrolsüz bir şekilde girecek" diye konuştu.