Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Tarsus Grup Amirliği ekiplerinin, olası yangın ve kurtarma konusunda kurumlarda uygulamalı bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir İtfaiyesi tarafından Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

112’e yapılan ihbar ile birlikte hareket eden Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, yangın söndürme araçları ile birlikte ivedi şekilde Tarsus Yeni Devlet Hastanesi yerleşkesine giriş yapıp, tatbikat dahilinde bodrum katta çıkan yangına müdahale ettiler. Ekipler, yine tatbikat esnasında 4. katta tedavi gören bir hastanın tahliyesini gerçekleştirdiler.

Berdan Irmağı'nda Kaybolan Çocuğun Cesedi Bulundu Berdan Irmağı'nda Kaybolan Çocuğun Cesedi Bulundu

Hastane personellerinin de katıldığı tatbikatla ilgili olarak hastane merkezi bilgilendirme sisteminden de sık sık anonslar geçildi.

Ceyran: “Senede yüzlerce tatbikat ve yangın eğitimleri düzenleniyor”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği’nde görevli eğitim amiri İsmail Ceyran, her yıl yüzlerce kurumda yangın tatbikatı düzenlendiğini söyleyerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gerek özel işyerlerine, gerek devlet kurumlarında senede yüzlerce tatbikat ve yangın eğitimleri düzenlenmiş olmaktadır. Bunlardan biri de daha yeni görmüş olduğunuz hastanemizde yaptığımız yangın tatbikatımızdı.

Yangın tatbikatımızda Tarsus Devlet Hastanesi’nin bodrum katında yangın olduğu ihbarı üzerine merdivenli araç ve arazözlü aracımızla çıkış yaptık. Yangını kontrol altına aldıktan sonra 4. katta bir hastanın dumandan dolayı mahsur kaldığını öğrendik.

Ve kurtarma arkadaşlarımızın eşliğinde, yardımıyla yaralı arkadaşımızı güvenli alana tahliye edip, yangını da tekrardan kontrol altına alıp gerekli güvenlik önlemlerini alarak tatbikatımızı kazasız, olaysız şekilde sonlandırdık” dedi.