Tarsus Ziraat Odası tarafından düzenlenen ve Eshab-ı Kehf Mağarası'nın hemen yanıbaşındaki otoban dinlenme alanında düzenlenen 20. Üzüm Şenliği'ne yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şenliğin ilk bölümünde bir konuşma yapan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, hükümetin, enflasyonun sebebi olarak çiftçiyi göstermesinin yanlış olduğunu söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, her yıl düzenlenen üzüm şenliğine katılan milletvekillerinin notlar alıp söz verdiğini, ancak Ankara'ya döndükten sonra sözlerine sahip çıkmadığından yakınarak, "Vatandaş, bu milletvekillerine cevabını sandıkta verecektir" dedi.

Daha sonra söz alan CHP İçel Milletvekili Fikri Sağlar, Tarsus il olmazsa seçilmişlerin istifa etmeleri teklifinin kendilerinden geldiğini, ancak kimsenin buna yanaşmadığını söyleyince, Belediye Başkanı Kocamaz, "Halkın gözünün içine baka baka yalan söyleme. Gerçekleri konuş" diyerek tepki gösterdi.

Konuşmalardan sonra, "Üzüm Güzelleri"ne ödülleri dağıtıldı, en güzel üzümü yetiştiren üreticilere de hediyeler verildi, 50 çocuğun da sünnet ettirildiği şölende sahne alan Kubat, elektriklerin sık sık kesilmesiyle ara verdiği konserini, zorlukla tamamladı.

Bu arada, elektriklerin sık sık kesilmesi üzerine bir jeneratör aracının şölen alanına getirilmesine karşı çıkan Kızılçukur Köyü Muhtarı Mustafa Bayır da ayrı bir gerginlik yaşanmasına sebep oldu.

SİBEL CAN COŞTURDU

Sibel Can'ın sahneye çıkması ile adeta kendilerinden geçen Tarsuslular, ünlü sanatçıya yaklaşmak isteyence güvenlik barikatı ile karşılaştı.

Sibel Can'ın etrafından güvenlik çemberi oluşturan jandarmaya arka taraflardan atılan bir sandalye, biranda ortalığı karıştırdı. Sandalyelerin havalarda uçuşması ve jandarmanın karşılık vermesiyle çıkan arbedede 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı, 3 kişi de baygınlık geçirdi.

Sibel Can, olaylar üzerine ara verdiği konserine, Jandarma Komutanı'nın araya girmesiyle devam etti.