Tarsus'ta Ülkü Ocağı DEP'li eski milletvekillerinin tahliye edilmesine sert tepki gösterdi.   

Tarsus Şehitliğinde Tarsus Ülkü Ocağı gençleri ve Tarsus Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, MHP Tarsus İlçe Başkanı Halim Bozgaç, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, MHP Belediye Meclis Üyeleride tepki eylemine katıldılar.  

Şehitlikteki tepki eyleminde basın açıklaması yapan Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Yuvanç, Kıblesi Avrupa Birliği ve Amerika olanlar, sembolleştirdikleri Leyla Zana ve cezaevinde yatan diğer DEP eski milletvekillerini nihayet tahliye ederek, dayatmalar karşısında bir kez daha boyun eğdiğini söyledi.  

Yuvanç açıklamasında şunları söyledi:  "AKP'nin taviz üzerine gelişen Avrupa Birliği ilişkilerinin yarattığı atmosferi çok iyi değerlendirenler, aylardır Leyla Zana ve diğerleri adına oluşturdukları gündemi, kendi istek ve arzularına yönelik zaferle sonuçlandırmışlardır.

Avrupa Birliği sürecinde adeta ön şartlardan birisi olan Leyla Zana ve DEP'lilerin özgürlüğü, AKP iktidarı ve muhalefet partileri tarafından sevinçle karşılanan bir hadise olmuştur. PKK'lı etiketlerinden hiçbir zaman sıyrılmamış ve bu kimlikleri ile sürekli övünmüş kişilerin cezaevinden tahliye edilmesi, birçok çevreyi bayram havasına sokmuştur.""

Avrupa Birliğine bahane bırakmayacağız"" anlayışı ile bölücüleri baş tacı eden AKP iktidarı, DEP'lileri adeta törenle cezaevinden çıkarmıştır. 

 Avrupa Birliğinin özel ilgisi,medyanın yoğun ısrarı oluşunca, Leyla Zana ve diğerleri için kurtuluş yolu açılmış oldu. Türk Devletini yönetenlerin tahliye sonrası yaptıkları yorumlar ise Leyla Zana ve diğerlerinin sanki bölücülükten değil,vatan kahramanlığından yargılanıp, ceza aldıkları gibi bir sonucu doğurmuştur.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ülkemizin barışı ve huzuru için hayırlı olsun' ifadeleri de ya içerden çıkanları tanımaması ya da yaşadığı sevincin ölçüsünü göstermektedir.  

Süleyman Yuvanç basın açıklamasında sonra Tarsus ülkü Ocakları 2. Başkanı Ali Bağrık, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okunmasıyla eylem olaysız sona erdi. 

Eylemde Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, ülkücü gençler,  "Kahrolsun PKK, İşbirlikçe AKP" sloganı attı.