Tarsus Ülkü Ocağı gençleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Demokratik Halk Partisi'nin (DEHAP) düzenlediği mitingde Türk bayrağına  yapılan çirkin saldırı ve DEP eski milletvekillerini salı verilmesini protesto etti.  

Tarsus Ülkü Ocağı gençleri, AKP Parti binası önünde yaptığı basın açıklamasında yaklaşık 300 kişiyle AKP Hükümetini ve bölücü başı Apo ve yandaşlarını protesto etti.  

Ülkü Ocağı Başkanı Süleyman Yuvanç, Avrupa Birliği'nin kendine göre 'uyum', bize göre 'yıkım' olan taleplerinin ana başlıklarından biri olarak cezaevinden kahramanlaştırıldıklarını ve cezaevinde çıkartılan Leyla Zana ve diğer DEP eski milletvekillerinin Türkiye gündemini, bölücü örgüt PKK'yı (KONGRA/GEL) meşrulaştırma çabalarına kilitlemeleri ve Türk devletini yöneten organların bunlara karşı kayıtsız kalışı, Türkiye'nin içinde bulunduğu trajedik durumu yansıtıldığını söyledi.

Süleyman Yuvanç "Demokratik ve hukuk devletlerinin değer yargısı olan ""demokrasi ve insan hakları"" gibi kavramların arkasına sığınarak Türk milletini bölmeye çalışan bölücü örgüt üyeleri ve onların destekçileri, cephelerini güçlendirerek, Türk devletine kafa tutma cesaretlerini her geçen gün yoğunlaştırmaktadırlar. 

İmralı'da bulunan ve Avrupa Birliği'nin 'kurtulacaklar listesinde' bulunan Abdullah Öcalan'dan aldıkları talimatları ve mesajları kamuoyuna yansıtan eski DEP milletvekilleri, cezaevinden çıktıkları günden bu yana yaptıkları açıklamalarla ve toplantılarla bölücü örgüte bağlılık ve sadakatlerini her duruşları ile göstermeye devam etmektedirler."" 

Süleyman Yuvanç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengi Mir Fırat'ı sert dille eleştirdi. Yuvanç, alanlarda mitingler yapan ülkücüler bir avuç çapulcu diyen Fırat'ın aklını başına almasını istedi. 

Yuvanç'ın açıklamasında sonra ülkücü gençler AKP Binasına yumurat attı, PKK terörü örgütü elebaşının kuklası ve kuklasına sarılı AKP Bayrağını yaktı. 

Ülkücü gençleri İlçe emniyet Müdürü Hikmet Bulak ve Emniyet Amiri Cihat Önder sakinleştirdi.