Tarsus çıkışında önceki akşam meydana gelen zincirleme kazada 3 kişi öldü, 7 kişi de ağır yaralandı. TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazaya, yola saçılan kuru fasulyeler neden oldu.

Kazada Selahattin Çiftçi, Mustafa Gül ve kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan 7 kişi ise Mersin ve Tarsus Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.  

Tarsus'ta, yolda manevra yapan kuru fasulye yüklü kamyona, başka bir kamyon çarptı. Yola saçılan kuru fasulyeler nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin kamyona, bir pikabın da bu otomobile çarpması sonucu meydana gelen zincirleme kazada, 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.   

2 kamyon, 1 otomobil ve 1 pikabın karıştığı zincirleme kaza, TEM Otoyolu'nun Tarsus çıkışında önceki akşam saat 22.30 sıralarında meydana geldi.

Sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 62 AC 346 plakalı sebze yüklü kamyon Adana istikametine giderken, henüz sürücüsünün kimliği belirlenemeyen yolda manevra yapmaya çalışan 47 KT 245 plakalı kuru fasulye yüklü kamyona arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola saçılan kuru fasulyeler, zincirleme kazaya sebep oldu. İçinde Mersin'den, Adana Şakirpaşa Havalanı'na Almanya'dan gelecek yakınlarının cenazesini almaya giden sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 33 AZ 527 plakalı otomobil de 47 KT 245 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Otomobili fark etmeyen 33 AL 040 plakalı Nissan marka pikap da otomobile çarparak 50 metre kadar sürükledi. Her iki araç da daha sonra 20 metre derinliğindeki şarampole yuvarlandı.  Kaza sonrası TEM Otoyolu savaş alanına döndü.

Kazada otomobilde bulunan Selahattin Çiftçi (37), Mustafa Gül (43) ve kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi hayatını kaybetti. Kazada, 4 araçta bulunan Mehmet Ersoy (36), Mahmut Ersoy (34), Mehmet Erdem (18), Fehmi Vural (28), Mehmet Eskin(39), Ayhan Nalçakar(36) ve Ziyabet Sönmez(35) ağır yaralandı.  

Yaralılar Tarsus ve Mersin Devlet hastanelerinde tedavi altına alınırken, polis ve jandarma araç sürücüleri ile kazada ölen 1 kişinin kimliğini belirlenmesi için çalışıyor.