Kızılay Genel Müdürlüğü daha önceki yönetimi görevden alarak idareye 5 müffettiş göndermiş ve Kızılay Tarsus Tıp Merkezinin piyasaya 1 trilyon 750 milyon borcu olduğu belirtilmişti.  

Tarsus Kızılay Tıp Merkezinin sorunları ile ilgili Genel Merkezden bir yetkili gazetemizi arayarak şu bilgileri verdi:  "Sizinde aylarca yazdığınız gibi Tarsus Kızılay Tıp Merkezinin 1 trilyon 750 milyarliraya yakın borcu vardı.

Biz geçtiğimiz ay 500 milyar borç para verdik. Bu paralarla çalışanların SSK pirimi, işçi vergileri ve faizleri yatırıldı. 40 milyardan fazla elektrik ve su paralarıda faizi ile yatırıldı. Bunun yanısıra Tarsus'taki gelirlede diğer borçlar peyder pey ödeniyor.

Personelimiz, doktorlarımız her çalışan özveriyle çalışıyor. Tarsus'taki olumsuzlukların tamamının yakında basına bildireceğiz. Kurumun ne kadar zarar edildiğini de açıklayacağız.

Herşeyin hesabını kuruşu kuruşuna açıklayarak Kızılay'a olan güveni yeniden Tarsus'ta tesis edeceğiz. Tarsus Kızılay Tıp Merkezinden şu ana kadar hiçbir olumsuz şikayet gelmedi. Bilhassa çalışanlar ve halkımız tarafından olumlu tepkiler alıyoruz", diyen yetkili bir soru üzerine şu bilgileri verdi: 

"Devlet Hastahanesi bahçesindeki çoçuk kreşi bizim işimiz değil. Orada 7 çocuğa 6 personel düşüyordu. Zarar eden bir kuruluş aynı zamanda Devlet Hastahanesindeki asıl sahiplerinin ihtiyacı olduğundan yoğun talep gelince tekrar sahiplerine teslim ettik. 

Yaşlılar Yurdu ise kendi malımız olmayan bir binayı bize restore ettiriyorlar. Yinede piyasaya olan borcumuz bitince bu işinde üstesinden gelineceğine inanıyorum",dedi. 

Kızılay Genel Merkezindeki dostumuz bize verdiği bu bilgilerin yanısıra şimdilik açıklanmasını istemedikleri birçok bilgileride verdi. Bu bilgiler arasında Kızılay'dan işe gelmeden maaş alan kişilerin de olduğu bilgisi de var. Zamanı geldiğinde onlarıda bu sütunlarda okuyabilirsiniz".