Tarsus Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan bayramı dolayısıyla  fakir ailelere verilecek olan kuru gıda yardımına 7000 kişi başvurdu.

Bir hafta önce başvurular sırasında izdihama neden olan görüntüler, vatandaşa sıra fişi verilmesiyle nedeniyle kaymakamlık bahçesinde geçtiğimiz gün uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. 

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilerinden aldığımız bilgilere göre, geçen hafta içerisinde 600 aile geçkin kişilere kuru gıda yardımları yapıldığı ve bu hafta içerisinde 3000 aileye gereken yardımın biran önce yapılacağını söylediler.  

Aldığımız bilgilere göre, Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, kaymakamlıktaki yığılmalara son verilmesi için vatandaşın fakirlik derecelendirmesinin araştırılıp incelendikten sonra yardımların eve teslim yapılacağını ve bu alanda büyük rahatlamaya gidileceğini kaydetti.

Bu çalışmanın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulanan hak sahiplerinin durumlarının araştırılması ve bu işlemin yaklaşık 6-7 ay süreceği de belirtildi.