Toplantıya  İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Coşkun Se'in yanısıra Tedaş, Telekom ve Özel İdare Müdürleri de katıldı. 

Muhtarlara seslenen Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Devlet yönetiminde muhtarlara çok büyük görevler düştüğünü belirterek muhtarlardan bazı isteklerde bulundu. Muhtarlardan köylerine gelen yabancılar için muhakkak kimlik bildirmelerinin şart olduğunun altını çizen Kaymakam Erguvan ""Muhtarlarımız köylerine veya mahallelerine gelen kişilerin muhakkak kimliğini bildirmeleri gerekir. Aksi halde uyaracağız. 

Yapılan uyarı dikkate alınmadığı zaman ise gerekli cezai müeyyide uygulanacaktır. Tarsus'un doğudan göç alması nedeniyle kız çocukları okula gönderilmediği gibi erkek çocuklarında çoğunun okula gitmediği görülüyor. Toplum olarak en büyük eksikliğimiz eğitimsizlik. Avrupa seviyesine çıkmak istiyorsak çocuklarımızı eğitmek zorundayız.

Muhtarlarımızın okula gitmeyen çocukları tespit etmeli ve bize bildirmeleri gerekir. Biz gerekirse yasal müeyyide uygulayarak çocukların okula gitmesini sağlayacağız. Resmi nikahın muhakkak dini nikahtan önce kıyılması gerekir. Bu konuda imamlarımızda uyarılacaktır. Bir çok insanımızın aklına resmi nikah ancak çocuklar okula başlayacağında geliyor. Bu durumun muhakkak önüne geçilmeli. Resmi nikan olmadan kesinlikle imam nikahı kıyılmamalıdır.

Geçmiş dönemde köy ihtiyacı için gönderilen paralar konusunda paraların yerine ulaşmadığı tespit edilmiştir. Ben 6 ay içinde bütün köyleri dolaşacağım. Bundan sonra köylere gönderilen paraların yerine ulaşıp ulaşmadığının sıkı takibini bizzat ben yapacağım.

Yetişemediğim durumlarda ise ekip gönderip gerekli incelemeyi yaptıracağız"" diye konuştu.