Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, muhtarlara çocuklarını okula göndermeyen aileleri kendilerine bildirmelerini istedi.  

Belediye Nikah Salonu'nda köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yapan Kaymakam Abdülhamit Erguvan, devlet yönetiminde muhtarlara çok büyük görevler düştüğünü belirtti.  

Tarsus'un Doğu'dan göç alması nedeniyle kız çocuklarının okula gönderilmediği gibi, erkek çocukların çoğunun da okula gitmediğinin görüldüğünü söyleyen Erguvan, "Toplum olarak en büyük eksikliğimiz eğitimsizlik.

Avrupa seviyesine çıkmak istiyorsak çocuklarımızı eğitmek zorundayız. Muhtarlarımızın okula gitmeyen çocukları tespit etmesi ve bize bildirmeleri gerekir. Biz gerekirse yasal müeyyide uygulayarak çocukların okula gitmesini sağlayacağız" dedi.  

Resmi nikahın mutlaka dini nikahtan önce kıyılması gerektiğine dikkat çeken Erguvan, "Bu konuda imamlarımız da uyarılacaktır. Birçok insanımızın aklına resmi nikah ancak çocuklar okula başlayacağı zaman geliyor. Bu durumun muhakkak önüne geçilmeli.

Resmi nikah olmadan kesinlikle imam nikahı kıyılmamalıdır" diye konuştu. Geçmiş dönemde köy ihtiyacı için gönderilen paraların yerine ulaşmadığının tespit edildiğini hatırlatan Erguvan, 6 ay içinde bütün köyleri dolaşacağını, bundan sonra köylere gönderilen paraların yerine ulaşıp ulaşmadığının takibini kendisinin yapacağını sözlerine ekledi.