Dünya Bankası'nın 300 milyon dolar destek sağladığı Türkiye'nin ilk İş Geliştirme Merkezi örnek proje uygulaması nedeniyle sanayici ve işadamlarının akınına uğradı.

Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği öncülüğnde kurulan Hacı Hasan Karamehmet Tarsus İş Geliştirme Merkezi'ne mobilyadan, şalgam suyu üretimi yapan değişik sektörlerden 42 firma başvurdu. İŞGEM, KARAM Yağlarının eski fabrikası'nda faliyetini sürdürüyor.

Tarsus İş Geliştirme Merkezi projesinin Türkiye'de örnek çalışma olması nedeniyle Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİAD) çalışmaları yerinde incelemek ve bilgi almak amacıyla yılın ilk toplantısını İŞGEM'de yaptı. DASİAD başkan yardımcısı Mustafa Güler, Tarsus'taki örnek projenin amacının sadece üreticilere destek olmak ve onları ihracata yönlendirmek olduğunu söyledi.

Türkiye'de ilk defa Tarsus'ta kurulan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Akdeniz bölgesindeki sanayici ve işadamlarına tanıtıldı. Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİAD), İş Geliştirme Merkezi hakkında bilgi almak ve projeyi yerinde incelemek için amacıyla yılın ilk toplantısını Tarsus İş Geliştirme Merkezi'nde yaptı.

Toplantıya Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay ve İskenderun Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanları katıldı.  Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Faruk Yalnız, toplantıya katılan işadamlarına Tarsus İş Geliştirme Merkezi'ni gezdirerek proje hakkında bilgi verdi. Yalnız, Tarsus İş Geliştirme Merkezi'nin üretime yönelik olarak Dünya Bankası'ndan alınan 1 trilyon 24 milyar liralık kredi ile kurulduğunu ve bunun ise şimdiye kadar 75 milyar lirasının kullanıldığını söyledi.

Başkan Yalnız, ''İş Geliştirme Merkezi'nde şalgam üretiminden mobilya imalatına kadar 42 ayrı sektörde işyeri bulunmaktadır. Şuanda 15 işyeri faaliyete geçmiş ve çalışmalarını sürdürmektedir. Bizim amacımız üretici firmalara destek olmaktır"" dedi.  

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Güler ise İŞGEM projesinin hayata geçirilmesi için dünya bankasından 300 milyon dolar destek geldiğini, buradaki amacın sadece üreticiye destek sağlamak olduğunu belirtti. Güler, Tarsus'taki İŞGEM'in Türkiye genelinde ilk ve örnek proje olmasının bölge adına büyük başarı olduğunu ifade etti.

KOSGEB İş Geliştirme Merkezi'nin hazırladığı 7 ayrı projeyi daha inceliyor. Bunlar bittiğinde 80 projelere yol açılacağını vurgulayarak, ""Türkiye genelindeki girişimci sanayici ve işadamlarının Tarsus'taki çalışmayı yerinde görmesini arzu ediyoruz.

Çünkü başarılı bir çolışma ortaya kondu. Katkı sunanları kutluyoruz ve diğer iller içinde örnek teşkil etmesini diliyoruz"" dedi. Güler, DASİAD üyesi işadamlarını buradaki başarılı çalışmaları yakından görmek ve bilgi edinmelerini sağlamak için yılın ilk toplantısını da Tarsus'ta yapmayı uygun bulduklarını kaydetti.  

DASİAD bölge toplantısının ardından Tarsus sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Faruk Yalnız, işadamları ve basın mensuplarına uygulamaya geçilen projeli işyerlerini gezdirerek bilgi verdi.