Tarsus Hayvanat Bahçesi yetkilileri anne aslan Kayra'nın aşırı sıcaklar nedeniyle depresyona girerek iki yavrusu öldürmüş olabileceğini belirtiler.  

İki yıl önce hayvanat bahçesine getirilen erkek aslan Kral'a 1 buçuk yıl önce eşini kaybetmesi nedeniyle geçen yıl eş olması için geçen Belçika'dan   satın alınan anne aslan Kayra, 20 gün önce dünyaya getirdiği iki yavrusundan birini boğarak, diğerini kafasını kopararak öldürdü.

Yetkililer anne aslan Kayra'nın, kafesine ilişkin projenin onaylandıktan sonra Türkiye'ye getirildiğini ve geldiği günden itibaren sakin yapısı ve baba Kral aslanla uyumunun dikkat çektiğini ifade ederek, doğan iki yavrunun da bir anda hayvanat bahçesi çalışanlarının maskotu olduğunu söylediler. 

Belçika'nın Bellewaerde parkından gelen Kayra ilk önce yalnız bir kafese konuldu. Daha sonra erkek Aslan Kral ile aynı kafese konan Kayra çiftleştirilirek iki yavru dünyaya getirdi.

Yavruların dünyaya gelmesi ile anne Aslan Kayra ile Baba Aslan Kral'ın kafesleri ayrıldı. Y

aklaşık 20 gün yavrularına bakan anne Aslan Kayra bir gecede önce yavrusunun birini boğarak diğer yavrusunun ise başını kopararak öldürdü.