Tarsus Kaymakamlığı ile Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen  "Tarsus En Güzeller Yarışması" sahiplerini buldu. 

Tarsus'u güzelleştirmek, halkı çevrecilik konusuyla bilgilendirmek ve duyarlı hale getirmek amacıyla gerçekleşen "Tarsus En Güzeller Yarışması'na katılanlara dün saat:16.00'da Nikah Salonu'nda yapılan törenle ödülleri verildi.  

Ödül törenine Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Başar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Coşkun Sel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Uysalğlu, İl Çevre Müdürü Recep Metin, Çukurova Üniversitesi Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Erdoğan Gültekin ve yarışmaya iştirak edenler katıldılar.  

Ödül töreninde ilk konuşmayı Tarsus Belediye Başkanı B.Kocamaz yaparak şunları söyledi: 

 "Çevreye sahip çıkmak sadece belediye ile olmuyor. Atalarımızın sözü vardır. Aslan yattığı yerden belli olur. Herkes evinin önün temiz tutarsa temiz toplum kendiliğinden oluşmuş olur"" dedi. 

Daha sonra söz alan Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ise şunları söyledi: 

"Tarsus'un aslanları artık gezdiği yerden belli olacak. Tarsuslular, şehirlerine her fırsatta sahip çıktıklarını dile getiriyorlar. O halde sevdiğimizi yaptıklarımızla göstereceğiz" dedi.  

Çukurova Üniversitesi Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Erdoğan Gültekin Bitki konulu bir sempozyumu ile çevrenin önemine değindi.

Kaymakamlık ve Belediye olarak düzenlenen Ödüllü Tarsus En Güzeller Yarışması kategorisine Konut'a 9, Balkon'a 6, Okul'a 15, İşletme'ye  8 ve Site'ye 4 katılımcı iştirak etti.  

Yarışmanın sonucunda en güzel site yarışmasında Kasım ekenler birinci olurken Emine Boro ikinci, Berdan ise üçüncü oldu. 

En güzel okul yarışmasında ise Toros Koleji birinci, Bahar Koleji ikinci üçüncülüğü ise 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi oldu. 

En güzel İşletme yarışmasında Berdan Tekstil A.Ş birinci olurken; TİY ikinci ve Samedoğlu'da üçüncü sıraya yerleşti. 

En güzel Balkon yarışmasında Ünal Karmutoğlu birinci, Eyüphan Eyüpoğlu ikinci, Hülya Atakan üçüncü oldular.

En güzel konut yarışmasında ise Tufan Kürklü birinci, Fuat Togo ikinci ve Fatma Özden ise üçüncü oldular. 

Yarışmada katılan herkese katılım ve teşekkür belgesi ile yanında gül verilerek ödüllendirildi. Yarışmada birinci gelen okullara ve siteler çim biçme makinesi, el arabası, oturma bankı ve çeşitli bahçe bakım malzemeleri verildi.