Mersin Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) tarafından alınan kararlar doğrultusunda kentteki hastanelerde acil durumlar dışında da 'nöbetçi poliklinikler' açılacağı bildirildi.

ASKOM’un aldığı karar doğrultusunda; Mersin Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi, dahiliye, ortopedi ve anestezi branşlarında, Toros Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi ve anestezi branşlarında nöbet tutulması kararlaştırılırken, ayrıca Mersin Devlet ve Toros Devlet hastanelerinde nöroloji ve beyin cerrahi branşlarında da ortak havuz nöbeti tutulması, bunun yanında Tarsus Devlet Hastanesi'nde kadın doğum, çocuk, ortopedi ve genel cerrahi branşlarında branş nöbeti tutulması kararı alındığı açıklandı.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon, dönemin son toplantısını gerçekleştirerek, bir dizi karar aldı. İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak imzasıyla ilgili tüm sağlık kuruluşlarına gönderilen yazıda alınan kararlarla ilgili bilgilere yer verildi.

Söz konusu kararlar doğrultusunda; olay yerinden alınan vakaların hangi hastaneye götürüleceği konusunda komuta merkezinin daha aktif yönlendirme yapması ve vakanın gideceği hastanenin personel, donanım ve yoğunluk durumu göz önüne alınarak karar verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Nakil hastalarının teslim alınması ve teslim edilmesi konularında bir takım sıkıntılar yaşandığını vurgulanırken, Mersin Devlet Hastanesi başta olmak üzere Toros Devlet Hastanesi ile Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi nakil ambulanslarının 7 gün 24 saat hizmet vermesinin sağlanması, bunun yanında söz konusu hastanelerin döner sermaye bütçelerinden birer nakil ambulansı alınması gerektiği belirtildi.