Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmette engel tanımadıklarını belirterek, 4 yıl boyunca haksız eleştirilere uğradıklarını belirterek, "Ancak güneş balçıkla sıvanamaz" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dördüncü hizmet yılı münasebetiyle Rauf Denktaş Parkı'nda, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bir kokteyl düzenledi.

Kocamaz kokteylde yaptıkları hizmetleri, eskiyi ve yeniyi kıyaslayarak sinevizyon gösterisi ile anlattı. Başkan Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, halka hesap vermekten şeref duyduklarını kaydetti. Yapılan tezahürat ve alkışlar nedeniyle Başkan Kocamaz konuşmasını zaman zaman kesmek zorunda kaldı.

Başkan Burhanettin Kocamaz, 4 yıl önce borç batağına düşmüş ve Türkiye'nin en borçlu 10 belediyesinden birini devraldıklarına dikkat çekerek, "Yaptığımız icraatlar ve yeniden kurduğumuz sıcak Belediye-Halk diyaloğu sayesinde, belediyemizi kaybettiği itibarına yeniden kavuşturduk" diye konuştu.

Dört yıl boyunca büyük sıkıntı çektiklerini ancak, çekilen sıkıntılardan çok halkın hizmetlere kavuşmasının önemli olduğunu kaydeden başkan Kocamaz, belediyenin bugün de borcu bulunduğunu fakat karşılığında büyük hizmetlerin yer aldığını söyledi.

En fazla ağırlık verdikleri altyapı konusunda süper bir gelişme olduğunu da vurgulayan Kocamaz, göreve geldiklerinde sadece 14 kilometre olan alt yapı şebekesinin bugün 350 kilometreyi geçtiğini ifade ederek, "Tarsus'un altyapısını tamamlamakta kararlıyız. Bu karardan asla dönmeyeceğiz" dedi.

Yeşil alanlar, semt pazarları, asfalt şantiyesi, yeni yollar, bulvarlar ve köprülerin yanısıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle Tarsus'un 4 yıl içinde çok değiştiğini de belirten Kocamaz, hizmetlerde asla seçimleri değil, gelecek nesilleri düşündüklerini sözlerine ekledi.

"TARSUS'TA HAYAT BİR AYRICALIK"

Başkan Kocamaz'dan sonra söz alan Kaymakam Ali Ülger, Tarsus'ta yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu, hizmet etmenin ise daha önemli olduğuna işaret ederek, son yıllarda Tarsus'un çok güzel hizmetlere kavuştuğunu, bunun da memleket ve insan sevgisinden kaynaklandığını söyledi.

Konuşmaların ardından sanatçılarında yer eldığı ve Tarsusluların neşeli saatler geçirdiği kokteyl, gece geç saatlere kadar sürdü.