Mersin Barosu Tarsus Temsilciliği tarafından 5 Nisan Dünya Avukat Günü nedeniyle düzenlenen yemekte doyasıya eğlendi.
5 Nisan Dünya Avukatlar günü nedeniyle bir restaurantta düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğine Mersin Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen, Tarsus Baro Temsilcisi Aliye Özcan ve Tarsus’ta görev yapan avukatlar katıldı.
Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Aliye Özcan yemekte yaptığı konuşmada, “Avukatların mesleki ve ekonomik sorunların artık katlanılmaz boyuta ulaştığı bu günlerde maalesef, mesleğimiz anlamında neşeli bir kutlama yapamayacağız.
Her yıl aynı şeyi söylüyoruz, her yıl yıllardan beri yaşadığımız sorunlar katlanarak büyüyor ve yakın bir gelecekte de çözülecek gibi gözükmezken her geçen yıl sorunlar daha da artıyor.
Mesleğimizin sorunlarına yeni sorunlar eklenmekte, ekonomik koşullar genç meslektaşlarımızın belini kırmakta ve daha da kötüsü genç yaşlı demeden pek çok meslektaşımız ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır.
Kendi sorunlarımız bir yana ülkemizde yargının bağımsız olması gerektiği yıllardır anlatılırken, söylenirken günümüz Türkiye’sinde artık yargı Adalet Bakanlığına bağlanmış, HSYK’nın olması gereken bağımsızlığına son verilmiştir” diye konuştu.
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ise konuşmasında, “Türkiye birkaç gün önce önce yerel seçimlerini yeniledi, demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan bu seçimlerin ülkemize ve halkımıza refah, mutluluk ve hizmet getirmesini dilerken ne olursa olsun Cumhuriyetimizin temel kazanımlarını da korumamız gerektiği açıktır.
Her şeyden önce, avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin hala ikincil bir konumda görülmesi, en başta adil yargılanma ilkesi ve silahların eşitliği prensiplerine aykırı olup, savunma mesleğinin de en kısa zamanda Anayasal güvenceye kavuşturulması ve ilk başta iddia makamıyla eşitliğinin sağlanması gerekmektedir.
Bu sözleri geçen yıl da söyledim , umarım gelecek yıl bu sorun halledilmiştir diyebilirim.Takdir edesiniz ki hukuk fakültesi sayısının olağanüstü şekilde artması ve mezun olanların hiç bir sınava tabi olmaksızın avukatlık mesleğini yapabiliyor olması, savunma mesleğinin geleceği açısından en büyük tehlikelerden biridir.
Barolar Birliği tarafından uygulanacak staja kabul ve mesleğe kabul ölçme değerlendirmelerinin bu soruna bir nebze çare olmasını diliyoruz. Şimdilik üstesinden gelemediğimiz ama sonuna kadar mücadele azim ve kararlılığı içinde olduğumuz bu sorunlara rağmen, Avukatlar Haftamızı kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Avukatlar düzenlenen yemekli gecede doyasıya eğlendi.