Tarsus Belediyesi'nin Berdan Irmağı üzerine yaptırdığı Atatürk Şelale Köprüsü hizmete açıldı. 170 milyar liraya mal olan yeni köprünün hizmete girmesiyle yaklaşık bir asırdır 15 köy ve mahallelere hizmet veren tarihi Şelale Köprüsü araç trafiğine kapatılarak yayaların geçişine izin verilecek. 

Tarsus Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla Berdan Irmağı üzerine 170 milyar liraya yaptırdı Atatürk Şelale Köprüsü araç trafiğine açıldı. Geçtiğimiz Haziran ayında temeli atılarak kısa sürede tamamlanan köprünün açılışına Mersin Milletvekili Ali Oksal, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Bnb. Ali Başar, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Tarsus belediye başkan Adayı Avukat Adil Aktay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

En az 15 köye geçiş sağlayacak olan Atatürk Şelale Köprüsü seçim yasakları nedeniyle sade bir törenle hizmete girdi. Köprünün açılışına katılan protokol daha sonra yeni köprüyü ve eski köprüyü gezdi. Eski tarihi köprünün ise bundan böyle sadece bisiklet ve yaya trafiğine açık tutulacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk Şelâle Köprüsü'nün hizmete açılmasıyla ilgili olarak, şunları söyledi: "Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle bazı siyasetçiler çamur, toz ve su üzerine ucuz politika yapıyor. Halka kalıcı hizmet projeleri sunamadıkları için yapılan hizmetler üzerinden siyaset yapmaya kalkışıyorlar.

Bizler ise tam tersini yaparak, hizmetleri seçim için değil gelecek nesiller için yapıyoruzdedi.  Makimsan firmasının temel ve direkleri teberru olarak inşaa ettiği Şelale Köprüsü'nün üst kısmını ise belediye'nin öz kaynaklarıyla 170 milyar lira harcayarak ortaya güzel bir eser çıkarttıklarını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 81. Yıldönümü nedeniyle köprüye "Atatürk Şelale Köprüsü" adını verdiklerini söyledi.

Köprünün müteahite ihale edilerek yapılması durumunda köprünün gerçek değerinin çevre düzenlemesi ile birlikte 1 trilyon 350 milyar lira tutması gerektiğini, yapılan çalışmalar nedeniyle belediyenin 1 trilyon 80 milyara yakın kazancının olduğunu bu artan kaynaklada başka hizmetlerin yapılacağını belirtti.

En az 15 köye geçiş sağlayacak olan yeni köprü seçim yasakları nedeniyle sade bir törenle açıldı. Protokol daha sonra yeni köprüyü ve eski köprüyü gezdi. Eski tarihi köprünün ise bundan böyle sadece bisiklet ve yaya trafiğine açık tutulacağı bildirildi.