46’DA ŞENOL’LA 1-0 ÖNE GEÇEN TARSUS, 90’DA KALESİNDE GÖRDÜĞÜ GOLLE İLK İKİ ŞANSINI MUCİZELERE BIRAKTI

Haber-Foto: Serhan Geçim

YÜKSELME Grubu’nda zirve mücadelesi veren ve aynı il’in takımları olan Tarsus İdmanyurdu ile Mersin İdmanyurdu arasındaki mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Mücadelenin 90. dakikasında kalesinde gördüğü golle 3 puandan olan Tarsus İdmanyurdu, büyük bir şok yaşadı. 1986 yılında cezası nedeniyle Isparta’da Salihli Spor ile karşılaşan ve son dakikada yediği golle bugünkü Süper Lig’in kapısından dönen Tarsus İdmanyurdu, 23 yıl aradan sonra dün seyircilerine yine aynı acıyı yaşattı.

Tarsus İdmanyurdu’nun Kırklarsırtı mevkiinde bulunan tesisleri oynanan maçta, tarihinde ilk kez fut çekti. Stat kapıları aşırı izdiham nedeniyle maç başlamadan bir saat önce kapandı. Mersin’den de yaklaşık 350 taraftarların geldiği maçta, alınan sıkı güvenlik önlemleri neticesinde her hangi olumsuz bir olay yaşanmadı. Maçta yaklaşık 500 polis görev aldı.

Bu yıl sahasında oynadığı maçlarda kötü bir grafik çizerek rakiplerine bol bol puanlar kaptıran Tarsus, bu geleneği dünkü maçta da bozmayarak iki puan daha kaybetti.

Maçın orta hakemi; Süper Lig hakemlerinden Deniz Çoban, zaman zaman sertliklere göz yumduğu mücadelede, bazı dakikalarda inisiyatifini Mersin’den yana kullandı.

Maçın önemli anları…

Kırklarsırtı mevkiinde bulunan TİY Tesislerinde oynanan maça her iki takımda kontrollü başladı. İlk yarının en tehlikeli atağı 40. dakikada yaşandı. Bu dakikada gelişen Tarsus atağında, Murat Suci’nin orta sahadan gönderdiği uzun pası İshak ceza sahası önünde Tayfun’a aktardı. Sol çaprazdan sert bir vuruş yapan Tayfun’u topu üst direkte patladı.

İlk yarı golsüz sona erdi…0-0

Seyircilerin yoğun ilgi gösterdikleri mücadelenin ikinci yarısına ev sahibi ekip Tarsus İdmanyurdu hızlı başladı..