Tarsus Ülkü Ocakları, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısını protesto etti.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı saldırıyı protesto eden vatandaşlar Tarsus Ülkü Ocağı önünde toplandı.

Daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla Yarenlik alanından güzergahını takiben yürüyüşüne devam eden grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Mehmetçik burada PKK nerede?", "Hepimiz Mehmetçiğiz" sloganları atarak şehitliğe geldiler.

Burada da saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan gruba Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Şimşek, basın açıklamasını okudu.

Şimşek, "Son günlerde bölücü terör örgütü PKK tarafından güvenlik güçlerimize yönelik gerçekleştirilen kahpe saldırıları nefretle kınıyoruz.

Şehit güvenlik görevlilerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Şu anda huzurunda bulunduğumuz aziz şehitlerimizin canları pahasına korudukları değerlerin sonuna kadar takipçisi olacağımıza birliğimizin, dirliğimizin ve töremizin üzerine and içiyoruz.

Ruhunuz şad olsun aziz şehitlerimiz. Türk Milleti size minnettardır. Susmadık, susmayacağız, her yerde, yeniden daha gür bir sesle haykıracağız; Varlığımız Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim'in ardından dualar yapıldı. Şehitlikte ayrıca tatlı ikram edildi.

Yürüyüşe, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Tarsus ilçe başkanı Hakan Özbelli, Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Şimşek, Hizmet iş sendikası Tarsus Şube başkanı Hüseyin Gün, Ülküm İşçiler Derneği başkanı Zekeriya Yılmaz,Türkav Başkanı Mehmet Bulut ile bazı belediye meclis üyeleri, vatandaşlar katıldı.