SHP Tarsus İlçe Başkanı Gürbüz Günaştı, yerel seçimler için solda birlik çağrısı yaptı.

Gürbüz Günaştı, 4-5 Ekim 2003 tarihinde toplanan Sosyal Demokrat Halk partisi, küçük kurultayı ve parti meclisi yerel yönetmeliklerle ilgili tüm sol partiler ile cumhuriyet değerlerine insan hak ve özgürlüklerine, toplumsal barışa inanan tüm yurttaşlarla birlikteliğinin sağlanmasının tarihsel bir görev ve sorumluluk olduğunu belirtti. "

SHP Tarsus İlçe Başkanı Gürbüz Günaştı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

Yurttaşlarımızın sabrını fazla zorlamamak daha fazla yıpratmamak ve seçimi takvimi ile uyumlu olarak Demokratik Aday Belirleme yönetimini tercih eden partileri engellememek için en geç "30 kasım 2003" tarihine kadar sonuçlandırmak üzere SOL ve Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı tüm partilere ve yurttaşlara bir seçim ittifakı çağrısı yapılması kararlaştırılmıştır.

Kurultay ve parti meclisimiz; Türkiye'nin yeni bir kentsel düzene geçmesinin zorunlu olduğunu bu düzenin kurulmasının partiler arasında bireysel değil kurumsal, kısmi değil genel bir seçim ittifakını zorunlu kıldığının bilinci içerisindedir.

Biz Tarsus İlçe örgütü olarak; parti meclisimizin ve kurultayımızın bu çağrısını tüm Tarsus halkına tüm sol partilere yineliyoruz.

Yoksuluğu yeneceğiz! Devleti yeniden yapılandıracağız! Solda birliği kuracağız!