CHP ilçe başkanlığından yaklaşık bir ay önce istifa eden Abdulkadir Filiz, AKP Belediye Başkan aday adayı Nusret Alkan, Anap Eski İlçe Başkanı Mahmut Kahraman, CHP eski ilçe sekreteri Hüseyin Karaköse, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Haydar Özdemir, SHP'nin Barbaros mahallesindeki toplantısına katılarak açık destek verdiklerini söylediler.
 
Yerel seçimler yaklaştıkça mahalle toplantılarını, ev ve esnaf ziyaretlerini yoğunlaştıran SHP Belediye Başkan Adayı Bedrettin Sarpkaya, barbaros mahallesinde kalabalık bir halk topluluğuna seslenerek şunları söyled; "Hiç merak etmeyin zalim yönetim anlayışı gidecek, halkın belediyesi gelecek", dedi.  

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Sarpkaya; "" Tarsus 29 Martta çağdaş bir yönetime kavuşacak. Tarsus'un en büyük eserlerinde bizim imzamız var. 29 Martta belediye, halkın belediyesi olacak.
  
Tarsus Belediyesini halk ile kucaklaştırmaya geliyoruz. Tarsus'u şaha kaldıracak projelerimizle geliyoruz.

Yaşlılarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız için kısacası her yaştan vatandaşımız için çağdaş projelerimiz var. Yep yeni istihdam alanları oluşturacağız.

İşsizliğide yoksulluğuda hep birlikte yeneceğiz.Tarsus yeni projelerimizle hayata dönecek.

Ayrıca Türkiye'nin en pahalı suyunu da % 30 oranında ucuzlatacağız. Bizim yönetimimizde sevgi olacak, barşı olacak, huzur olacak, güven olacak", dedi.