CHP ilçe binasında basın toplantısı yaparak partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Sercan Yaman aday adaylığını açıkladı.  

9 sayfalık basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

Söz veriyoruz çözüm...

İktidar bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim diyen, önce insan, önce ahlak, önce iş ilkesini amaç edinmiş halkçı, yurtsever, dürüst, cumhuriyet halk partisi kadrolarıdır.  

Dostlarım, değişen yine bir şey yok. Türkiye'de herşey eskisinden daha kötü. Sadece isimler değişmiş, kafalar yine aynı kafa, zihniyet yine aynı zihniyet. Önceden, ben zengini severim, derlerdi, şimdi ise zengini yalnız Amerika 'yı severim diyor.   

Toplumun her kesimiyle kavga etmek, bu kavga ortamından da bir çıkar ummak, Amerikan çıkarları için her türlü manevra yapmak, Kıbrısı satabilmek için numaralar yapmak, en başta gelen görevleri olmuştur.  

Onurumuz, şerefimiz ayaklar altına alınmıştır. Emperyalizme başkaldıran ve onlara diz çöktüren, ezilen milletlerin bayrağı olmuş Anadolu bunu hak ediyor mu? Türkiye bunu hak ediyor mu?  

Sevgili dostlarım, çiftçilerimizin hali perişan, bir siftah bile edemeyen esnafımızın hali perişan, işçilerimiz ve aileleri yarı aç yarı tok, emekli ne halde bilen yok. Üretim durmuş, fabrikalar tek tek kapanıyor, işçiler tazminatsız işten atılıyor, bu nedir diyen yok. İşsizlerin, garibanların, sessizlerin, kimsesizlerin, yoksulun halini soran bile yok. Kadınlarımız gülmüyor. Çocuklarımız gülmüyor.

Türkiye gülmüyor. Halkımız mutsuz, Türkiye mutsuz, daha vahimi Türkiye umutsuz", dedi.