Şırnak'ta vatani görevini yaparken mayına basarak 3 arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Komanda er Oktay Nenni, memleketi Tarsus'ta toprağa verildi.

Şırnak İkizdere Jandarma Komando Bölük Komutanlığı emrinde vatani görevini yaparken 2 Mayıs günü devriye nöbeti sırasında Irak sınırında mayına basarak şehit düşen Oktay Nenni için Tarsus İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi.

Törende şehit er Nenni'nin özgeçmişinin okunmasından sonra konuşan Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Evci, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu bu yüzden verilen can kaybına duydukları üzüntünün yanısıra Oktay Nenni'nin şehitlik mertebesine ulaşmasından dolayı büyük sevinç ve teselli taşıdıklarını söyledi.

Daha sonra omuzlara alınan cenaze konulduğu kortej önündeki top arabasında bir süre taşındıktan sonra belediye cenaze aracına nakledilerek terör örgütü PKK aleyhine atılan sloganlar ve tekbirler eşliğinde Ulucami'ye getirildi.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra şehit er Nenni'nin naaşı yeniden omuzlara alınarak şehitliğe götürüldü.

Burada yapılan saygı atışı ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasından sonra şehit er gözyaşları arasında toprağa verildi.