Tarsus'ta Cumhuriyet Savcısı Metin Uslu'nun çıkan bir gazete ilanını dikkatli incelemesi bir şahsı kimsesizler mezarlığına gömülmekten kurtardı.  

6 Ocak 2005 günü D 400 Karayolu Kamberhöyüğü köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında Mersin'den Adana istikametine gitmekte olan Zekeriya Çulha'nın kullandığı 50 BD 979 plakalı kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden kişinin 3 çocuk babası Kamil Akarsu (74) olduğu anlaşıldı.  

Tarsus Devlet Hastanesi morgunda bir hafta bekleyen fakat bir türlü sahibi çıkmayan Kamil Akarsu'nun yakınlarını ise Tarsus Cumhuriyet Savcısı Metin Uslu Mersin'de çıkan yerel bir gazetedeki kayıp ilanından buldu.

Yerel gazetedeki kayıp ilanındaki fotoğraf ile morgda çekilen fotoğrafı inceleyen Cumhuriyet Savcısı Metin Uslu fotoğrafların birbirine benzediğine dikkat çekerek ilandaki telefonu arayararak öğlen şahsın oğlu Mersin'in Tozkoparan mahallesinde oturan Sabit Akarsu'nun Tarsus'a gelmesini istedi. 

Tarsus'a gelen Sabit Akarsu cesedin babasına ait olduğunu teşhis etti. Gözyaşlarına boğulan oğul Sabit Akarsu, ""Babam alzhemir hastasıydı. Yaklaşık 10 gün önce kaybolmuştu.

Babamı bulmak için aramadık yer bırakmadık. Daha öncede arada bir kaybolur fakat gelirdi. Bu defa uzun süre geçmesine rağmen gelmeyince gazeteye ilan verdik.

Babamı sağ bulmayı isterdik. Cesedi ile karşılaştık. Bize yardımcı olan Cumhuriyet Savcısına teşekkür ederiz.'' dedi. 

Daha sonra Kamil Akarsu'nun cesedi oğlu Sabit Akarsu'ye teslim edildi.