İddiaya göre 8 Nisan’da başlayan turnuvanın açılış maçında, komite tarafından “siz geçtiğimiz yıl şampiyon oldunuz, bu yüzden açılış maçını siz oynayacaksınız” açıklamaları üzerine itirazda bulunduklarını ve takımlarında birçok oyuncularının şehir dışında olmasından dolayı kadro kurmakta zorlanacaklarını ifade eden Aliefendioğlu köyü futbol takımı yöneticileri, komitenin ısrarı üzerine toplama bir takımla açılış maçına çıkarak Baharlı köyüne 3-0 mağlup oldular.
İlk maçta alığı mağlubiyete rağmen eksiklerini kısa sürede gidererek ikinci maçında Boğazpınar ve üçüncü maçında İbrişim köyünü yenen Aliefendioğlu futbol takımı, önceki gün turnuva komitesinin “siz ilk maçınızda kaçak oyuncu oynatmışsınız; yeni farkına vardık” söylemlerinin ardından turnuvadan diskalifiye edildi.
Verilen şok kararının tüm köyde üzüntü ile karşılandığını ifade eden takım yöneticileri, “Açılış maçına çıkacak kadromuz olmadığını açıkça belirtmemize rağmen, komite üyeleri –bir şey olmaz- yönünde bizlere söylemlerde bulundular; aradan 16-17 gün geçtikten sonra bu kararı verdiler. Aliefendioğlu köyü futbol takımı için alınan bu kararı manidar buluyoruz. Yorumu kamuoyuna bırakıyoruz” dediler.