Tarsus’ta faaliyet gösteren Özel bir sürücü kursunun sahibi M.G ile sekreteri F.G sahte sürücü sertifikası düzenlemek ve sürücü belgesi vermek suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldular.

Alınan bilgiye göre, sahte sürücü belgesi verdikleri tesbit edilen Özel bir sürücü kursu sahibi M.G., Kurs Müdürü T.G., sekreter F.G. ve direksiyon öğretmeni C.K Asayiş şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Sürdürülen operasyon sonunda Sürücü kursu sahibi M.G.’ye para karşılığında çeşitli kişi ve kuruluşların sahte mühürünü yatıkları tespit edilen K.Ö. ile M.Ö. adlı şahıslarda gözaltına alındı.

Alınan ifadesinde, sahte olarak tanzim edip verdikleri sürücü belgesi sahiplerinin herhangi bir kursa katılmadan sürücü belgesi aldıklarını, sahte olarak bastırmış olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün soğuk damgasını berdan ırmağına attığını itiraf eden sürücü kursu sahibi M.G ile diğer sanıklar daha sonra adliyeye sevk edildiler.

Sahtecilik suçundan mahkemeye çıkarılan M.G ile sekreteri F.G tutuklanarak cezaevine gönderilirlen T.G., C.K., K.Ö., M.Ö. ve E.D tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.