Gerginlik Siyaseti ile ayakta kalacağını sanıyor.Benli, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Kocamaz'ın tükenişin ve bitişin acizliğini genel iktidara çatmakla gerginlik siyaseti ile ayakta kalacağını düşündüğünü belirterek yayınladığı açıklamasında konu ile ilgili olarak şunlara yer verdi: 

"Keskin Sirke, Küpüne Zarar Verir. Sayın Kocamaz, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle tükenişin, bitişin acizliğini genel iktidara çatmakla gerginlik siyaseti ile ayakta kalacağını sanıyor.

Millet gerginlik istemiyor. Oysa insanların anlayışı çok değişti. 1999'daki rüzgar gitti. Köprüden çok su geçti. İnsanlar çok şey gördü. Genel iktidara çatacağına asli görevine dönsün. Sokaklarda gezmek için çizme giymek lazım.

Bu mu Belediyecilik? Bu mu İnsan sevgisi? Bu mu Tarsus Sevdalısı? Bu mu vatan sevgisi?  

Ortada köylük beldelik diye bir şeyde yok. Tarsus yerinde duruyor. Yüksek Seçim Kurulunun, 1 Ocak 2004'te seçim sürecisini başlatması göz önüne alınırsa Büyükşehir yasasının bu seçimlere yetişmesi de mümkün değil.

Bir Tarsus'lu olarak maksadını aşan ifadelerinden dolayı kendisini kınıyorum ve kendisine yakıştıramadım. Devlet işlerinde devamlılık esastır. Toplum kendisine hizmet edeni hiçbir şekilde unutmamıştır, unutmayacaktır da. İster iktidarda ister muhalefette olalım memleketimize el ele hizmet edelim.   

Makamlar ve mevkiler geçicidir, emanettir. Esas sahibi milletindir. Hiçbirimiz milletten üstün değiliz. Muhalefetimizi medeni ölçüler içinde, insanca ve yapıcı olarak yapalım. Kimse milletten güçlü değildir.  

Millet, 3 Kasım 2002 tarihinde kendisini Ak Parti iktidarına bırakmış olup o günkü miladı dolanları yürürlükten kaldıracaktır, dedi.