İsmi mahfuz bir mahalle muhtarımız Tarsus Devlet Hastanesine resmi nikah için gerekli "evlenmeleri için engel yoktur" raporu almaya gönderdiği fakir bir çift, kendilerinden istenilen 80 milyon liraları olmayınca raporu alamadan geri döndüler.

Mahalle muhtarının kendince yapacağı birşey olmadığını söylemesi üzerine durumun kaymakamlığa intikal ettiği, buna rağmen hastaneden resmi nikah için gerekli Olur belgesinin yine alınamadığı ileri sürüldü. 

Eskiden resmi nikah yaptıracak çiftlerin böyle bir rapor için ücret ödemediklerini söyleyen mahalle muhtarı, hastanelerce istenilen 80 milyon lira gibi büyük bir ücreti ödeyecek pek az çiftçilerin bulunabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: 

İstenilen 80 milyon lira ücret gerçekten fazla. Parası olan için pek fazla sayılmaz ama bu kadar parası bulunmayanlarda az değil.

Sayın kaymakamımızın imam nikahı ile evlilikleri resmi nikaha çevirmesi kararına büyük saygı duyuyoruz. Fakat iki satırlık bir rapor için talep edilen 80 milyon lira ücret fazladır. 

Kaymakamımızın resmi nikah çıkartacak çiftleri sıkıntıya sokan bu uygulamaya bir çözüm bulması söz konusu sıkıntıyı sona erdirir görüşündeyim",dedi.