Mersin Haber / Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, SGK'ca 2007 yılında uygulamaya konulan ve özel hastanelerde tedavi olmak isteyen SGK'lı ve hak sahiplerinden haksız şekilde alınan 10 tl poliklinik katkı payı ücretinin, 2 Haziran 2009 (bugün) tarihinden itibaren alınmayacağı müjdesi verdi.

Dinçer, ayrıca devlet hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6 lira olan poliklinik katılım payı ücretinin ise yine 2 Haziran’dan itibaren 2 liraya çekildiğini kaydetti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 2007 yılında uygulamaya konulan ve başta esnaf sanatkarlar olmak üzere tüm SGK üyelerinin büyük tepkisini çeken poliklinik katkı payında Bakanlığın geri adım attığı müjdesini verdi.

Birlik Başkanı Talat Dinçer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca 2007 yılında uygulama konulan ve özel hastanelerde tedavi olmak isteyen SGK’lı ve hak sahiplerinden poliklinik katkı payı adı altında haksız şekilde istenilen 10 Tl poliklinik katkı payının 2 Haziran 2009 tarihinden itibaren alınmayacağını söyledi. Başkan Dinçer, yine aynı uygulama kapsamında Devlet Hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6 TL olan poliklinik katkı payı ücretinin de 2 Haziran 2009 tarihinden itibaren 2 TL’ye çekildiğini kaydetti.

Söz konusu uygulamanın çıktığı tarihten itibaren iptal edilmesi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK Başkanlığı ile yapılan yazışmalar ve görüşmeler sonucu haksız uygulamadan vazgeçildiğini ifade eden Birlik Başkanı Dinçer, başta esnaf sanatkarlar olmak üzere tüm SGK’lıların 2 Haziran 2009 tarihinden itibaren özel hastanelerde poliklinik katkı payı ücreti ödemeden tedavi olabileceğini dile getirdi.

Açıklamasında Adana kurulu bulunan SGK Sağlık Merkezi’nin Mersin’e getirilmesi konusunda da kurum olarak çalışma içerisinde bulunduklarının altını çizen Birlik Başkanı Talat Dinçer, “ Sağlıkla ilgili bütün şahıs ödemeleri, optik ödemeleri, eczane ödemeleri, özel ve resmi hastane ödemeleri, Adana Sağlık Merkezinden yapılmakta. Bu durum ise esnaf sanatkarlarımız ile diğer SGK’lıların işgücü ve zaman kaybına neden olmaktadır.

Esnafımızın bu mağduriyetinin giderilmesi ve Sağlık Merkezi’nin Mersin’e getirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK Başkanlığı nezdindeki görüşmelerimiz devam etmektedir. Çok kısa zamanda esnafımıza ve tüm SGK’lılara bu müjdeyi vereceğimize inanıyorum” diye konuşmasını tamamladı.