Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Ankara dönüşünde görkemli bir kalabalık tarafından otobanda CHP bayraklarıyla karşılandı. Yüzlerce araçtan oluşan konvoyda, davul, zurna ve pankartlarla karşılanan Başkan Macit Özcan CHP İl Başkanlığı'na ait Ata otobüsünden halka seslendi. 

İKTİDARIN ADRESİ CHP  

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan CHP'nin asıl yuvası olduğunu yuvaya dönmekten mutlu olduğunu ifade ettiği konuşmasında, ""Bundan sonra elele yerelde ve genelde CHP iktidarı için çalışacağız. Hepinizi CHP'ye bekliyorum. Artık politikayı yuvamızda yapacağız. Sosyal demokrat iktidarın adresi CHP'dir"" dedi. 

HER GÖREVİ YAPARIM

Belediye'de de kendisini karşılayanlara kısa bir konuşma yapan Başkan Özcan CHP'ye üye olarak girdiğini ve genel merkezin vereceği her türlü görevi seve seve yapacağını kaydederken, ""Yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayı düşünüyorum. Bugünden itibaren ilk seçimler için harekete geçiyoruz"" ifadesini kullandı.  

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çiçeği burnunda Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Mersin'e dönüşünde kalabalık ve coşkulu vatandaş kitlesi tarafından karşılandı. Macit Özcan'ın CHP Genel Merkezi'nden Ankara'ya döneceğini öğrenen Mersinliler yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla otoban girişinde toplandı.

CHP'liler, Macit Özcan'ı karşılamak üzere saat 11.30'den itibaren konvoy oluşturmaya başladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın meclis grubunda rozet taktığı andan oluşan afişler, CHP ve ülke bayraklarıyla süslenen araç konvoyları Gözne gişelerine doğru yola çıktı.

Dün saat 14.oo sıralarında Gözne gişelerinde davul, zurna ve pankartla karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan CHP'lilerin sevgi gösterileri arasında omuzlarda taşındı. CHP İl Otobüsü üzerinden kendisini karşılayan CHP'li ve Mersinlilere seslenen Başkan Macit Özcan, ""Yuvaya yeniden döndük. Hepinizi CHP'ye bekliyorum.

Artık politikayı yuvamızda yapacağız"" dedi. Tüm sosyal demokratların CHP'de toplanma gerekliliğinin ortaya çıktığını,Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde ülkeyi kurtaracak partinin CHP olduğunu söyleyen Başkan Özcan, şimdiye kadar sosyal demokratların gövdesinin ayrı başının ayrı durduğunu ve artık gövdeyle başın birleştiğini söyledi.

Başkan Özcan otobandaki konuşmasını şöyle tamamladı: "" Partimizin Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ı Başbakan yapmak, CHP'yi de ülke genelinde ve Mersin'de iktidar yapmak için uğraş vermeliyiz. Bugünden itibaren seçim kampanyasına başlıyoruz. Pek yakında yerel seçimler var. Kolları sıvayıp harekete geçiyoruz."

Macit Özcan konuşmasından sonra parti otobüsünün başı çektiği konvoy geçtiği cadde ve sokaklarda halkı ve esnafı selamlayarak Belediye Binası'na kadar geldi. Konvoyun hareketi sırasında atılan sloganlar arasında, 'Mersin'in mimarı Macit Özcan', 'Önce Ahlak', 'Önce İnsan','Şimdi CHP Zamanı','Sosyal Demokratlar Yuvaya', Atatürkçü Başkan Geliyor', 'Mersin'de Büyük Projelere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan' dikkati çekerken zaman zaman konvoyun önünü kesen vatandaşlar otobüsü durdurarak halay çekti.

Belediye önünde de vatandaşlar ve belediye çalışanları tarafından alkışlarla karşılanan Macit Özcan burada Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. CHP'ye üye olarak katıldığını Genel Merkez'in vereceği her göreve yapmaya hazır olduğunu ifade eden Başkan Özcan, ""Görevin küçüğü büyüğü olmaz.

Verilecek her görevi yapmaya hazırım. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünüyorum. Bu sizlerin yardım ve destekleriyle olur"" dedi. Ailecek ve küçüklüğünden beri sosyal demokrat olduğunu ve yuvaya döndüğünü belediyede de tekrarlayan Başkan Özcan, en kıza zamanda sosyal demokrasiyi iktidar yapmak için çalışılması gerektiğini kaydederken sosyal demokratların birleşip iktidara gelmesi gerektiğini birleşme adresinin de CHP olduğunu, CHP'nin kitle partisi olduğunu ifade etti. Macit Özcan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Kavga istemiyorum. Kısır çekişme istemiyorum. Başkan senden Mersin'de CHP iktidarı için mücadele bekliyorum.' dediğini ifade ettikten sonra, ""Mersin'de devrim yarattık. Halkın sevgisini kazandık"" dedi.   "