Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Özcan Özalpat, zarar eden hastaneyi alınan tedbirler sonucunda 3.5 trilyon kara geçirdiklerini söyledi.

Başhekim Özalpat, hastanenin masraflarını aylık 100 milyar liradan 50 milyara indirdiklerini söyledi.  Önümüzdeki aylarda başlayacak tadilat sonrasında hastanenin Ağustos ayından itibaren tüm odalarını özel oda statüsüne dönüştüreceklerini kaydeden Başhekim Özalpat, Kızılay Çocuk Kreş'i binasının da hastaneye devredilmesiyle SSK'lılara bu binada eczane kuracaklarını ifade etti.   

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Özcan Özalpat, zararla devraldıkları hastaneyi uyguladıkları özel sistemle zarardan kara geçirdiklerini söyledi. Göreve geldiğinden bu yana hazırladığı projelerini bir bir yaşama geçiren Özalpat, hastanenin genel oranım ve bakımınında yapılmasını ihale aşamasına getirdiğini belirtti.

Mart ayı başlarında başlanılmasını hedefledikleri bakım onarım çalışmalarının Temmuz ya da Ağustos aylarında tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Özalpat, hastanede mevcut bulunan 2 asansöre bir tane daha ilave ederek rahatlama sağlayacaklarını dile getirdi.  Onarım çalışmaların bitmesiyle odaların tamamının özel sisteme dönüştürülerek Özel Hastaneler gibi hizmetlere geçileceğini vurguladı.

Aylık 100 milyar olan giderlerinin alınan tedbirler neticesinde 50 milyara indirildiğini ve hastanenin kar etmesinde katkı sağladığını dile getiren Başhekim Özalpat, 2003 yılını 370 milyar liralık zararla kapadıklarını, hastanenin piyasaya borçlarından da 3,5 trilyon liralık ödeme gerçekleştirildiğini bunların sonucunda ise hastanenin SSK ve Bağ-Kur'dan alacağıyla birlikte kara geçtiğini belirtti.  

Tarsus Devlet Hastanesi'nin yanında bulunan Kızılay'a ait Ali Ülger Çocuk Kreşi merkezi'nin de yapılan görüşmeler sonucu hastanelerine devredildiğini dile getiren Başhekim Özalpat, Kızılay'dan devralınan binada SSK'lılar için eczane ve Diabet Merkezi'nin kurulacağını söyledi.

Tarsus Devlet Hastenisi'nin 230 yatak kapasitesinin bulunduğunu hatırlatan Başhekim Özalpat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği SSK'lılara da hizmet verilmeye başlandığını belirtti.

Başhekim yeni dönemde Devlet Hastanesi'nde daha iyi hizmet ve daha sıcak ilişkilerin yaşanacağını kaydetti.