Orman Bakanı Osman Pepe Tarsus sahili turizm projesi için Tarsus sahilini helikopterle gezdi.

"Yıllardır Tarsus sahil projesi için mücadele eden basın ve siyasilerimiz en son orman bakanlığının sakınca koymasından sonra Tarsus sahil projesi askıya alınmıştı. 

Dün Mersin'e gelen Orman Bakanı Osman Pepe, Mersin Valisi Atilla Osman Çelebioğlu, Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ve diğer yetkililerle sahili gezerek orman bakanlığının neden sakınca koyduğunu araştırdı. 

Orman Bakanı gittikten sonra Vali Atilla Osman Çelebioğlu Tarsus'a gelerek Kaymakam Abdülhamit Erguvan'la bir süre konuştu. 

SAHİL PROJESİ NEDİR? 

Tarsus sahil projesi en az 20 bin dönüm sahildeki hazine arazisinin turizme kazandırmak için, önceki milletvekilleri, bakanların uğraşıp çözemediği bir  konu. 20 bin dönüm arazinin bir çok Alman, İngiliz, ABD ve diğer ülkelerin dev turizm firmalarının taleplerine neden olmuş bir yer.

Bu yer turizme açılmış olsaydı  bugün 20 bin turistin tatil yapacağı, deniz, inanç turizmi, tarihi yerler, yayla turizmi ve çiftlik  projesi ile en az 20 bin insanımıza direk, 20 bin  insanımıza da endirek kazanç imkanı sağlayacak,  

Mersin-Tarsus ve Adana esnafı, çiftçisi bu işten faydalanacaktı. Tatil köyleri, Antalya, Alanya, Belek misali çevreye bolluk, refah sağlayacak. Bunun yanısıra devletin döviz girdileri de artacak. İşte bu nedenle Orman Bakanı Osman Pepe dün şehrimize gelerek Orman Bakanılğının neden çekince koyduğunu inceledi. 

Olumlu döndüğünü umut ediyoruz. Orman Bakanlığının çekincesi kalkar kalkmaz Tarsus Sahil Projesi hayata geçecek. En kısa zamanda altyapısı bitirilerek turizm şirketlerinin gelmesi sağlanacak.