Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yapacağı 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması iÇin başvurular dün başladı. İlÇe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, şu anda norm kadro anlamında 350 aÇıklarının bulunduğunu ve bu atama ile birlikte bu aÇığı kapatmayı umut ettiklerini söyledi.

Kentimizde de başvuruların dün itibari ile başladığını ifade eden Ethem Sarı, 12 Aralık 2007 Çarşamba gününün son başvuru tarihi olarak aÇıklanırken, başvuruların 13 Aralık 2007 Perşembe günü İl Milli Eğitim müdürlüğüne tesliminin yapılacağını kaydetti.

Sarı, şu anda ihtiyaÇ duyulan sınıf öğretmenliğinin yanısıra Matematik, Rehberlik, Coğrafya dallarında eksiklerinin bulunduğu sözlerine ekledi.

SöZLEŞMELİ öĞRETMENLER İLE İLGİLİ BİLGİ

MEB, öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 31 alandan toplam 10 bin 324 kontenjana, KPSSP10 puan üstünlüğü esasına göre sözleşmeli öğretmen görevlendirecek.

Erkek adaylarda askerlik hizmetini tamamlamış, Şubat 2008 celbine kadar erteletmiş ya da bu hizmetten muaf olma şartı aranıyor. Halen silah altında bulunanlar ile bakaya kalmış olanlar başvuramayacaklar.

Başvurulara ilişkin bilgiler, bakanlığın, internet adresinde yayımlanacak. Elektronik ortamda yapılan başvuruların, başvuru belgeleriyle birlikte şahsen ya da vekalet verilmek suretiyle en yakın il veya ilÇe milli eğitim müdürlüklerince onaylatılması gerekiyor.