Mersin Haber / Mersin'de, işten çıkarılan liman işçilerine destek için yürüyüş düzenleyen gruba polis müdahale etti. Polisin biber gazı sıktığı gruptan 4 kişi gözaltına alınırken, gazdan etkilenerek fenalaşan bir gösterici ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kendilerine 'Öğrenci Kolektifi' adını veren bir grup, Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binası önünde toplanarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin yıldönümünü protesto etti. Grup, yaptıkları basın açıklamasının ardından taşeron bir firmaya bağlı olarak çalışırken işten çıkartılan liman işçilerine destek için yürüyüşe geçti.

Mersin Limanı'na doğru harekete geçen kalabalık, İnönü Bulvarı Mersin Oteli Kavşağı'na geldiğinde yolu trafiğe kapatmak istedi. Bunun üzerine gruba çevik kuvvet polisleri tarafından müdahale edildi. Uyarılara direnen göstericilerle polis arasında arbede yaşanırken, polis gruba biber gazı sıktı. Direnen göstericilerden 4'ü gözaltına alındı.

Bu sırada biber gazından etkilenen bir gösterici fenalık geçirerek yere yığıldı. Uzun süre yerde baygın yatan gösterici, daha sonra çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Grup olayların ardından kaldırımdan yürüyerek Mersin Limanı'na ulaşırken, eylemdeki işçilere sloganlarla destek verdi.