Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) ile Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD)'nin davetlisi olarak Mersin ve Tarsus'taki turizm alanlarında incelemelerde bulunan dünyaca ünlü turizmci Vural  Öğer Tarsus'un 7 bin yıllık tarihinden çok etkilendiğini söyledi. Öğer, "Tarsus egzotik yapısıyla gelecekte inanç turizminin merkezi olabilir", dedi.  

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus sahiline yapılacak olan 11 bin yataklı 12 otel ve golf sahalarının yapımı konusunda, Avrupalı turizm yatırımcılarının bölgeye yatırım yapmaları konusunda Vural Öğer'den öncülük etmesini istedi.

Kocamaz, ""Tarsus dünyanın birçok yerinde olmayan değerlere sahip bir kent, bu eserlerin gün yüzüne çıkması gerekir. Bunun içinde sizlerin önderliğinde desteğe ihtiyacımız var"" dedi.   

 Dünyaca ünlü turizmci Vural Öğer, Mersin ve Tarsus'taki turizm alanlarında incelemelerde bulundu. Öğer'in Tarsus gezisine Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, MESİAD Başkanı Mustafa Güler, TASİAD Başkanı Faruk Yalnız ve bölgedeki turizmciler eşlik etti. Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerini gezen Vural Öğer, kentin 7 bin yıllık tarihi değerlerinden çok etkilendiğini söyledi.

Vural Öğer, Tarsus'un aynı Mısır gibi egzotik bir yapıya sahip olduğunu kentin altında müthiş bir hazinenin yattığını kaydetti. Tarsus sahilin'de yapılması düşünülen 11 bin yatak kapasiteli otel, motel  ve golf sahalarının yapılacağı bölgeler, St. Paulus ve Antik yol çevresinde incelemelerde bulunan Öğer, ""Tarsus gelecekte inanç turizminin merkezi haline gelebilir, bunu sağlamak gerekir"" dedi.

 Gezi ve inceleme sonunda tarihi Şelale'de onuruna verilen yemeğe katılan Vural Öğer, Tarsus'un çok büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Vural Öğer, ""Tarsus, tıpkı Mısır gibi tahmin edemeyeceğim kadar egzotik bir kent. Çok büyük bir turizm potansiyeli var. Burada antik çağlarda 200 binin üzerin

de insan yaşıyormuş benim düşüncem, şehrin altı tamamen antik bir şehir. Gönül arzu ederdi ki, finansman imkanları bulsak, bu şehri başka bir yere taşıyabilsek de, eski şehri ortaya ortaya çıkartabilsek. Belki dünyanın en güzel ve en büyük antik kentini gün yüzüne çıkarmış olacağız. Tarsus'ta gördüğüm 7 bin yıllık tarihi değerler beni çok etkiledi.

Hem Belediye hem de Kültür Bakanlığının çalışmalarında çok güzel hizmetler ortaya çıkmış. Her iki kurumu da tebrik ediyorum"" dedi.  St. Paulus Kuyusu etrafında da çok güzel çalışmalar olduğunu anlatan Vural Öğer, burada antik bir şehir ortaya çıktığını ve gelecekteki turizm akınını şimdiden görür gibi olduğunu dile getiren ünlü turizmci Vural Öğer, turistlik alanlar ortaya çıktığı zaman halkın daha çok bilinçleneceğini ve olaya daha sıkı bağlanacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yaptığı açıklamada; Tarsus dünyanın birçok kentinde olmayan değerlere sahip bir şehir, tarihi değerlerin gün yüzüne çıkması gerekir diyerek, turizmcilerin Tarsus'a yatırım yapmaları konusunda Öğer Turizm'in sahibi Vural Öğer'den destek beklediklerini kaydetti.

MESAİD Başkanı Mustafa Güler ve TASİAD Başkanı Faruk Yalnız ise bölgede turizmin canlanması için dernek olarak var güçleri ile çalıştıklarını belirtti.