Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevin Yenigün'ün görevinden al  ınıp Belen köyüne öğretmen olarak atanamısına hergeçen gün tepkiler, büyüyerek devam ediyor. 

Şehrimizde bulunan Eğitim-Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Çeksam, Türk Kadınlar Birliği, Tarsus Halk Müziği Derneği, Makine Mühendisleri Odası, Y.G. 21 Kent Meclisi Kadın Komisyonu, Görme Özürlüler Derneği, Bedensel Engeliler Derneği, Anıt Lions Kulübü, Sigarasız Yaşam Derneği, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü, Rotary Kulübü, Pir Sultan Abdal Derneği ve Türk Sanat Musikisi Derneği toplam 17 demokratik sivil toplum örgütleri biraraya gelerek Halk Eğitim Müdürü Nevin Yenigün'e yapılan bu saldırı ve kıyımı kınadıklarını yayınladıkları ortak basın açıklamasında duyurdular. 

 Yapılan ortak basın bülteninde şu görüşlere yer verildi:  "3 Kasım seçimlerinden sonra işbaşına gelen AKP hükümetinin ilk icraatı Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşma hareketini başlatmak olmuştur. Bu kadrolaşma hareketinin en önemli ayağı Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanmaktadır.

Göreve başlar başlamaz Milli Eğitim Bakanlığı'nın en üst kadrolarında başlayan ve giderek taşradaki köy okullarına kadar süren kadrolaşma hareketi her türlü hukuku hiçe sayan bir tarzda hızlanarak sürmektedir.

Çok tehlikeli bir boyuta ulaşan bu olay ilçemiz Tarsus'ta da yansımasını bulmuş ve son aylarda ciddi bir kıyım gerçekleşmiştir. Anayasa başta olmak üzere, kendi çıkardıkları yönetmelikleri ve yasaları bile hiçe sayan bu kadrolaşma hareketi Tarsus'ta faaliyet yürüten Demokratik Kitle Örgütleri ve Tarsus kamuoyunu rahatsız etmeye başlamış ve giderek artan bir gerginliğe yol açmıştır.  

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürünün organizeli bu uygulamalarına birkaç örnek verecek olursak;

 1- En önce il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarının görevlerine son verilmiş ve Danıştay bu uygulamayı iptal ettiği halde bu kadrolar görevlerine döndürülmemiştir. 

 2- İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı kadrolu müdür olduğu halde Çamlıyayla İlçesine sürülmüş ve yerine vekaleten Orhan Uysaloğlu atanmıştır. 

 3- Tarsus Kasım Ekenler Ticaret Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı ve Okul Müdür Vekili görevini yapan Cemil Taşkıran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün izni olmasına rağmen oynattığı bir tiyatro oyunundan dolayı haksız ve hukuksuz bir biçimde görevinden alınmış, cezalandırılmış ve başka bir okula sürülmüş. 

 4- Müdürlük sınavını kazanmış olduğu halde ve okullarımızda müdürlükler vekaleten yürütüldüğü halde, özellikle Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin ataması yapılmamıştır. Zühtü Günaştı Lisesi kurucu müdürü olan Yasemin Efe müdürlük sınavını birincilikle kazandığı halde müdürlüğü elinden alınmış ve yerine Çamlıyayla'dan bir okul müdürü atanmıştır.

 5- İstemihan Talay Pansiyonlu İ.Ö.O. Müdür Yardımcısı Sinan Korkmaz oldukça uyduruk bir soruşturma sonucu (Güneş enerjisi su akıtıyor, bayrak solmuş vb.) cezalandırılmış, görevden alınmış ve 24 yıllık öğretmen olan bu arkadaşımız Hacıhamzalı köyüne sürülmüştür. 

 6- Yine İstemihan Talay Pansiyonlu İ.Ö.O. Müdür Yardımcısı Figen Tekeli'ye baskı yapılıp, istifaya zorlanmış ve istifa ettirilmiştir. Figen Tekeli konuya ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından telefonla tehdit edildiğini iddia etmekte ve buna ilişkin Kaymakamlığa ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. 

 7- Günyurdu İ.Ö.O. Müdiresi Çiğdem Oğuzberk'e baskı yapılmış ve asılsız soruşturmalarla istifaya zorlanmıştır. 

 8- Özellikle demokrat kişilikleriyle tanınan ve Eğitim Sen üyesi olan okul idarecilerimiz hakkında yine hukukta örneği az rastlanır yöntemlerle soruşturmalar açılmakta ve cezalar verilmektedir. Birçok okul idarecisi tehdit edildiklerini belirtmektedirler. Bu tehditler bazen telefonla bazen bizzat   yapılmaktadır.
  
 9- Fahrettinpaşa İ.Ö.O. Müdür Vekili Nurettin Şahin hakkında bir çok soruşturma olduğu ve bu soruşturmalar sonucu bir çok konuda suçlu bulunduğu halde bu kişi göreve devam ederken, haksızlığa uğrayan öğretmen Bilal Örsel'in okulunun değiştirilmesi oldukça hayret vericidir. 

Bu uygulamalar saymakla tükenmez. Ancak bu uygulamalar artarak devam edeceğe benzer. 

En son uygulama da öncekileri aratmayacak bir uygulamadır. Kadrolaşma için oldukça iyi bir kurum olarak gördükleri Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde de bu operasyon başlatılmıştır. 1998 yılından bu yana müdürlüğünü başarıyla sürdüren sayın Nevin Yenigün haksız ve gayri ahlaki yöntemlerle görevinden alınmış ve uzak bir dağ köyüne sürülmüştür.

Yılda on bin kişinin eğitim gördüğü, insanların dolup taştığı, mesleki, sosyal, kültürel kursların ve aktivitelerin sürekli olarak devam ettiği, Halk Eğitim Merkezinin bütün bu faaliyetleri çok başarılı bir şekilde sürdüren Nevin Yenigün'e yönelik bu uygulama aynı zamanda çağdaş ve başarılı kadınlarımıza da bir saldırı niteliğindedir. 

Nevin Yenigün'e yap  ılan bu saldırı ve kıyımı bütün diğer eğitim emekçilerine yönelik saldırılarda olduğu gibi kınıyoruz. Ve AKP Hükümetine sesleniyoruz. Enerjinizi okula gidemeyen binlerce öğrenci için harcayın, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele için harcayın. Okulsuz ve öğretmensiz köyler için harcayın. Bu uygulamalarınıza karşı her zaman olduğu gibi karşı çıkacağız ve mücadele edeceğiz. 

Bu haksız uygulamalarınızı yeniden gözden geçirin ve derhal bu haksızlığı ortadan kaldırın aksi taktirde tepkimiz daha da sertleşecektir. Başarılı yöneticileri bu biçimde cezalandırmanız Tarsus halkını da rahatsız etmektedir.