Mersin Haber / Mersin'in Mut ilçesinde 25 ayrı yerde düzenlenen okuma yazma kurslarına katılan 164'ü bayan 204 kişi sertifika aldı.

Sertifika töreninde konuşan Mut Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Cengiz, yaşlıların okuma yazma hırslarının gençlere örnek olacak düzeyde olduğunu söyledi.

Kursiyerlerden 80 yaşındaki Meryem Yıldırım, "Zamanında anne ve babamız fakir olduğu için ve 'Kız çocuğunun okumasına gerek yok' diye bizi okutmadı. Cahilliğin zorluğunu hayatım boyunca çektim." dedi.

Bir yere gideceği zaman yanında birilerini götürme ihtiyacı duyduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Çarşıda ve pazarda okuma yazma bilmediğim için zorluk çekiyordum. Hastaneye giderken hep yanımda birilerini rehber olarak götürme ihtiyacı hissediyordum. Biz çok şükür çocuklarımızı torunlarımızı kız erkek demeden okuttuk.

Artık açılan kursların bizim için bir fırsat olduğunu bilip koşarak geldim. Cahillik çok kötü, insanın başına ne geliyorsa cahillikten geliyor. Şimdi okumayı yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum. Bundan böyle kendi işlerimi kendim göreceğim, öğrenmenin yaşı ve zamanı yok."