2008 yılında Türkiye’de iller bazında dikilen alan bazında Türkiye birincisi olan Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bu kez de Guinnes Rekorlar Kitabına katılacak büyük bir projeyi gerçekleştirmiştir.

Bebek Fidan Dikim Projesi Mersin Valiliği,Mersin Orman Bölge Müdürlüğü,Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tema’nın Mersin Temsilciliği tarafından önemli bir etkinlikle ortaklaşa gerçekleştirildi. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadında gerçekleştirilen etkinlikte 11 bin 200 adet ilköğretim ve lise öğrencisinin katılımıyla 11 bin 200 adet fidan yetiştirme tüpüne otuz bin adet harnup (keçi boynuzu) tohumu ekilmiştir. Büyük bir bayram ve şölen havasında geçen tohum ekim etkinliğinde öğrenciler tarafından, kendilerine verilen fidan tüpleri içlerine tohumlar aynı anda dikilmiş ve öğrenciler 11 bin 200 adet tohum ekilen fidan tüplerini evlerine götürerek sulayacaklar,bir sonraki ilkbaharda ise Orman Bölge Müdürlüğünün hazırlayacağı araziye veya öğrencilerin kendi istedikleri yerlere dikeceklerdir.

Bebek Fidan Projesinin amacı ülkemizin ve Mersin ilinin her yerinde ağaçlandırmayı sağlamak ve bu amaçla okul çağındaki çocukların alacakları tohumu bir bebek gibi büyüttükten sonra fidan haline getirip dikim için en uygun olan yer ve zamanda toprakla buluşturmaktır. Yapılan etkinliğe Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamları, Mersin Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara, Mersin Üniversitesi Rektörü, İlçe Belediye Başkanları,İl Çevre ve Orman Müdürü, Tema Temsilcileri, 11 bin 200 öğrenci, öğrenci velileri ile protokola tahil diğer zevat katılmışlardır.

Tohum ekimi etkinliğinde on binden fazla katılımcıya konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara yaptığı konuşmada şunları söylemiştir:“Bebek gelecek, fidan umuttur; bebek sevgi, fidan huzurdur; bebek mutluluk, fidan barıştır.Dünyamızın sevgiye, huzura, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu günümüzde, geleceğe uzanan yolun yolcuları olan çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak ve bunu sürdürebilir kılmak bizlerin temel görevidir.Çocuk, temizlik ve saflık demektir. İşte bu nedenle çocuklar, ailesinden ve en yakın çevresinden başlayarak en geniş manada bütün insanlığı ve bütün kainatı sevebilecek yüreğe sahiplerdir. Bu temiz yüreklere sevgi, hoşgörü, kardeşlik duyguları aşılayabilirsek insanlık huzurlu, insanlık mutlu, insanlık umutlu olacaktır..