Mersin Haber / Atatürk'ün Doğumunun 128. Yılı Anısına Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek olan Biatlon yarışmaları bu yıl Mersin'in Anamur İlçesi Belediyesi işbirliğinde gerçekleşecek.

"Türkiye Yaz Biatlon Şampiyonası" ve Milli Takım Seçmeleri Anamur İskele Meydanı’nda yapılacak. Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu, "Türkiye Biatlon Şampiyonası" ve Milli Takım seçmelerinde yaklaşık 600 mücadele edecek. 19-20 Mayıs 2009 Saat 16:00’da Anamur İskele Meydanında yapılacak olan şampiyonanın, büyük bir mücadele içerisinde geçmesi beklenirken, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamurdan iki sporcumuzun da bu mücadelede yer alacağını söyledi.

Sporcular, kategorilerinde dereceye girmek ve Milli Takım kampına katılabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarışacaklar. Yüzme ve koşudan oluşacak ve iki gün sürecek olan yarışmalar, Anamur’un tanıtımında önemli bir biçimde etkili olacak.

Bu etkinliğin Anamur Belediyesi’nin 100. Kuruluş yıldönümüne denk gelmesi nedeni ile de Anamur adına büyük bir önem taşıdığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Türe, Biatlon müsabakalarının tamamlanmasının ardından 20 Mayıs 2009 Saat 20.00’de Anamur Şehir Stadında sevilen sanatçı Murat Kekilli ve Halk Ozanı Hilmi Şahballı’nın katılacağı bir konser verileceğini de sözlerine ekledi.