Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller'in hükümete yönelik eleştirilerine cevap vererek, "Bu ülkeyi ve ekonomiyi bu hale getirenler hesap sormaya kalkıyor. Onlar önce kendileri hesap versinler bakalım" dedi.

Bakan Sabahattin Çakmakoğlu, Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Bilge Kağan Anıtı, Ötüken Parkı, spor kompleksi ve koşu yolunun açılış törenine katıldı. Çakmakoğlu, hükümetin Afganistan'a asker göndermesi konusundaki soruları ise yanıtsız bıraktı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Çakmakoğlu, bugün Tarsus'ta halk seslenerek hükümeti eleştiren DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e tepki gösterdi.

Türkiye'yi bu duruma getirenlerin kimseden hesap soramayacağını ifade eden Bakan Çakmakoğlu, hükümetin, geçmiş yönetimlerce tahrip edilen ekonomiyi düzene sokmak için çaba gösterdiğini söyledi. Çakmakoğlu, "Bankaların içini boşaltanlar, acaba o bankalara izin verenler kimlerdir?

Bizim hükümetimiz mi? Onların altında imzası var. O yargılamaya alınanlar o suçlananlar, o bankaların içini boşaltıp devlete bu bankaları geri bıraktıranların bu ekonomik krizde hiç mi kabahati yok.

Gelirine göre harcama yapmayanların, tüketimi özendirenlerin şimdi ekonomik sıkıntıyı iki ayda, altı ayda düzelteceklerini söyleyenler asıl sorumlulardır" diye konuştu. Çakmakoğlu şöyle devam etti:

"Ekonomik krizin faturasını hükümete yükleyenlerin, azınlık hükümetiyle ülkeyi ekonomik krizden çıkartmak için reçete üstüne reçeti yazanlar uyumlu, anlayışlı bir koalisyonun karşısında kimlerle bir araya gelip iktidar olacaklar. Çoğunluk varken azınlık hükümetinin hiç hesabı yok. 57. Hükümet uyumlu şekilde halkla birlikte ekonomik krizi aşmak için çaba sarfediyor."