Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mesob) Başkanı Talat Dinçer, Yeni İlçe Olan Mezitli'nin Otel Konumundan Kurtarılarak Sanayileşmesi Gerektiğini Belirtti.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı ziyaret eden Dinçer, Mezitli'ye yatırımcıların çekilmesi için adresin sanayileşme olduğunu söyledi.

Mezitli'nin yıllardır şanssız yönetildiğini iddia eden Dinçer, "Mezitli'de esnafımızın muhatap bulacağı bir makam maalesef yoktu. Bu şansızlığın sizle yok edileceğine inancımız tam. Demokratik bir yarışta bölge halkı tercihini sizden yana kullandı. Sizin de bu ağır yükü kaldıracak yapınız var." dedi.

Dinçer, "Mezitli bizim için son derece önemli. Yeni bir yerleşim bölgesi ve geniş arazi mevcut. Bugüne kadar bölge otel gibi kullanılıyordu. Artık Mezitli'nin otel görünümünden kurtarılıp, yatırımcıya açılması lazım. Bunun içinde sanayileşme şart. Mevcut sanayi sitesi ihtiyaca cevap vermiyor, buralarda yeni sanayi siteleri, yeni yatırımcılara ve yeni organizasyonlara ihtiyaç var. Biz sayın başkanın bu yönde atacağı her adımda yanında olacağımızı belirtiyoruz. El ele vererek, bölgenin gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uğur Yıldırım ise Mezitli'yi yönetirken üniversite, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve meslek odaları ile dayanışma içinde olacaklarını kaydetti.