Mersin Haber / TFF 2. Lig Yükselme Grubu´nda Mersin İdmanyurdu ile Beykoz 1908 arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta beraberliği hazmedemeyen ev sahibi takım taraftarları, rakip takım ile polis otosunun camını kırdı.

Çevik Kuvvet polisleri ile taraftarlar arasında kovalamaca yaşanırken, polislerle birlikte koşarak otobüsünü taşladığı iddia edilen taraftarların yakalanmasını sağlayan otobüs şoförüne ise bir taraftar tarafından tokat atıldı. Polis taraftarlardan 7´sini gözaltına aldı.

TFF 2. Lig Yükselme Grubu´nda Mersin İdmanyurdu ile Beykoz 1908 arasında oynanan maç 1-1 berabere sona erdi. Galip gelmesi durumunda grubunda ikinci sıradaki yerini koruyarak Bank-Asya 1. Ligi´ne çıkma şansını artıracak olan Mersin İdmanyurdu taraftarları, ikinciliği Belediye Vanspor´a kaptırınca tepki gösterdi.

Taraftarlar maçtan sonra rakip futbolculara ve hakemlerin üzerine pet şişe fırlattı. Hakemler Çevik Kuvvet´in kalkanları altında sahadan ayrıldı. Maçtan sonra da tepkisi dinmeyen bir grup taraftar ise İnönü Bulvarı üzerindeki Müftü Köprüsü üzerinde toplandı. Taraftarlar, polis nezaretinde rakip takım futbolcularının polis nezaretinde stada gelen otobüsünü taşladı. Olay sırasında otobüsün ve polis otosunun camı kırıldı.

Bunun üzerine polisler ile taraftarlar arasında İnönü Bulvarı üzerinde kovalamaca yaşandı. Taraftarlardan 7´sini Orduevi Kavşağında yakalayan Çevik Kuvvet Ekipleri, bu kişileri gözaltına aldı. Otobüs şoförü de gözaltına alınan taraftarların yanına gelerek taraftarlardan birine vurdu. Bunun üzerine bir taraftar ise Çevik Kuvvet polisleri tarafından uzaklaştırılmaya çalışılan sürücüye tokat attı. Beykoz 1908 futbolcularını taşıyan otobüs polis nezaretinde Mersin´den ayrıldı.