Adana’da, yapılan operasyonda meyve suyu kutuları içinde 58 kilo eroin ele geçti, 16 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonuyla Adana merkezli uyuşturucu çalışması başlattı.

İran, Hollanda, Belçika ve Türkiye bağlantılı uyuşturucu şebekesi, teknik takibe alındı. 6 ay süren teknik çalışma sonrası, İran üzerinden farklı günlerde yapılan sevkiyatlarla Türkiye’ye sokulan uyuşturucunun, Mersin’de bir TIR’a yüklenerek götürüleceği saptandı. Bu kapsamda, Mersin’den İstanbul’a hareket eden, meyve suyu yüklü olduğu belirtilen 33 RA 322 plakalı çekici ve 33 D 6191 dorse plakalı TIR, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda durduruldu.

DUMAN HAPŞIRDI, UYUŞTURUCU BULUNDU

TIR'da özel eğitimli narkotik köpeği Duman ile arama yapıldı. Arama sırasında ‘Duman’ın sürekli hapşırarak, meyve suyu kolilerinden uzak durması üzerine ekipler, kolileri bıçakla kesip açtı. Narkotik köpeğinin uyuşturucu kokusunu algılamasını engellemek amacıyla kutuların üzerine toz karabiber serpildiği ortaya çıktı. Litrelik meyve suyu kutularından birini açan polis, eroinle karşılaştı. Yapılan aramada meyve suyu kutularından toplam 58 kilo eroin ele geçti.

TIR şoförü gözaltına alınırken, uyuşturucunun ele geçmesiyle birlikte daha önceden tespit edilen Adana, İstanbul, Yalova, Marmaris ile İtalya, Belçika ve Hollanda’da operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarda İstanbul’da şebekenin koordinatörlüğünü yapan Turan Erşahin, İsmet Direkçi, Abdulkadir Altun ve Nuri Altun, Adana’da Esabil Ayrınç, Volkan Bozkurt, Veysel Taşkıran, Abdullah Polat, Marmaris’te Mevlüt Çeliker, Yalova’da Hikmet Balcı yakalandı. Zanlılarla birlikte bir ruhsatsız tabanca, 57 mermi, bir şarjör, uyuşturucuyu kalıp haline getirmek için kullanılan 30 tonluk pres makinesi, 2 sahte ehliyet, 1 sahte nüfus cüzdanı ile 19 bin euro ele geçti.

10 zanlı Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, İtalya, Belçika ve Hollanda’da ise 6 kişi gözaltına alındı. Uyrukları ve kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen 6 kişinin, yakalandıkları ülkede ilgili makamlarca sorgulanacakları belirtildi.

Adana’da bir süre önce de, aynı operasyonla bağlantılı olarak 4 kişinin, 200 kilo eroin, bin 261 ecstasy hap, 4 kilo kokain, bir tabanca, 161 mermi ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği sanılan 12 bin euro ele geçtiği kaydedildi.