Mersin Haber / Mersin'de DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş'ı karşılayan partililerin arasında bulunan terör örgütü yandaşları, Demirtaş'ın konuşmasının ardından ara sokaklarda olay çıkardı.

Mersin'de Güneş ve Şevket Sümer Mahallesi ara sokaklarında toplanan, aralarında Demirtaş'ın da bulunduğu DTP'li grup, içinde terör örgütünün sözde bez parçalarını açarak 156. Cadde üzerinde bulunan DTP Akdeniz Belde teşkilatına kadar yürüdü.

Terör örgütü elebaşı lehine sloganlar atan guruba Demirtaş, belde teşkilatı önünde bir konuşma yaptı. Demirtaş'ın konuşmasının ardından grup ara sokaklarda toplanarak Siteler Polis Karakolu önünde tedbir alan polisi taş yağmuruna tuttu. Polis, gruba gaz bombası ile müdahale etti.

Bu sırada gazdan etkilenen bir grup vatandaş, terör örgütü yandaşlarının korsan gösterisini dağıtmak istemesine rağmen başarılı olamadı. Grubun dağılmaması üzerine polis panzer ile müdahale etti. Panzeri taş yağmuruna tutan terör örgütü yandaşları, polisin gaz bombasını yoğun olarak kullanması ile birlikte ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.